Nyrankad 19:e spelare i den franska rankingen, Tom Mitjana är en av de hetaste spelarna i padel franska. Träffades under Caen-stadiet av Cupra Padel-Point Tour, gick han med på att komma tillbaka till utvecklingen av sin karriär, sina mål och sin närvaro på denna amatörkrets.

Fokuserad på den franska banan... men kanske på Roland-Garros

Padel Magazine : Den nya rankingen är ute, du är nu den 19:e franska spelaren. Kan du berätta om din utveckling? Sätter du själv gränser eller tänker du gå ännu högre?

Tom Mitjana : ”Jag är supernöjd med min ranking, jag trodde aldrig att jag skulle komma dit. Efteråt när jag gör något generellt så är det hela vägen. Och igen, det var det. Jag hade väldigt tur att träna med de bästa spelarna från start, det hjälper mycket. Och förutom det tränar jag mycket och jag har möjlighet att göra mycket volym”

Padel Magazine : På tal om volym, kan vi förvänta oss att se dig i fler internationella turneringar i Premier Padel, WPT eller APT? Eller vill du framför allt fokusera på den franska scenen?

Tom Mitjana : "Det är sant att jag för tillfället är fokuserad på Frankrike, tillsammans med ett bra jobb som jag verkligen gillar. Jag kan inte göra internationella resor, så jag kör bara den franska rundan. Men du kommer att se mig på FIPs i Frankrike och kanske på Premier Padel på Roland-Garros kommer jag i alla fall att göra allt för att delta såklart. »

"Om jag är topp 15 en dag kommer det att bli fantastiskt"

Padel Magazine : Nu har jag en mer allmän fråga till dig, vilka är dina personliga mål?

Tom Mitjana : "De som är assimilerade i världens topp 200 är de som tar sig till den internationella kretsen och de är de som är bäst assimilerade i Frankrike. Det vill säga att även genom att vinna så många poäng som möjligt i Frankrike, kommer du snart inte ens att vara bland de tio bästa. Så topp-10 är ouppnåeligt om jag inte gör den internationella kretsen. Så låt oss säga att om jag är topp 10 en dag så kommer det att bli fantastiskt.

Men jag vill hellre prata om spelnivå, eftersom rankningen inte är det som avslöjar enligt mig. Jag tränar noggrant, jag försöker göra mycket fysiskt arbete vid sidan av: muskelbyggande, stretching... Jag vill lägga maximal chans på min sida att vara så stark som möjligt och min seger skulle hellre vara spelnivån som rankingen. »

Den "fullständiga sidan", styrkan i Cupra Padel-Point Tour

Padel Magazine : Jeremy Scatena kom till vår mikrofon för att prisa den lekfulla sidan, den glada och godmodiga atmosfären i denna krets, men du, vad fick dig att "delta" i den här turneringen?

Tom Mitjana : "Det som är riktigt bra är animationerna! Det är inte bara en turnering, tanken är att involvera folk som kommer för att se padel. Vi har lekt med vuxna och barn, och vi får ofta höra: "Åh, det är första gången jag spelar!" Åh, det är andra gången jag spelar. Så det är verkligen trevligt att se att det är en turnering med underhållning öppen för allmänheten utanför, vi försöker locka så många som möjligt till denna nya sport. Sporten är så lekfull, så otrolig att du kan ha kul från de första slagen av racketen. Och jag tycker vad som är bra med Cupra Padel-Point Tour, det är det faktum att det finns gott om animationer. Det är utställningen, spelarna spelar, folk spelar och så är det en turnering, så det är väldigt komplett, och det är denna kompletta sida som får folk att komma för att delta och titta »

Padel Magazine : Sista frågan, vad kan vi önska dig för resten av 2022?

Tom Mitjana : ”För att inte skada mig själv, jag gör allt för att det inte ska vara fallet. Jag spelar med min partner Mathieu Armagnac, verkligen en väldigt bra partner. Vi kommer väldigt bra överens. Jag hoppas att vi får den bästa möjliga säsongen eftersom det padel det är inte individuellt, men det är två. Så jag önskar det för oss som team! »

För att se intervjun i sin helhet, gå in här:

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.