Med anledning av konferensen av Mänskligt Padel Öppen som hölls torsdagen den 11 maj 2023 i Toulouse, Tony Parker återvände till valet av staden Toulouse för att vara värd för detta evenemang eller hans spel på padel.

Toulouse, sportstad

"Jag är i Toulouse för att presentera den andra upplagan. Vi hade en första upplaga som var mycket tillfredsställande, över våra förväntningar med 10 000 personer på 3 dagar. Mycket stöd också från staden Toulouse, förutom alla människor som stöttade oss, så det var normalt att vi gjorde den här andra upplagan här igen. Och så här är det, det är gjort nu, vi presenterade vad vi ska göra snart.

Toulouse, vi vet att det är en sportstad. Det finns också närheten till Spanien som gjorde Toulouse till den idealiska platsen att starta en turnering som denna. Och vi såg det förra året med ett otroligt stöd, och i år tror jag att vi inte kommer att ha några problem med att få 15 000 personer att komma.

Vi är redan på 10 000 sålda biljetter en månad innan evenemanget. Det går riktigt bra och man kan se stödet från alla här.”

Tony Parker Robin Haziza
MANTOVANI MICHEL

En basketmästare padel

"Det är den sport jag utövar mest sedan jag gick i pension. Det är väldigt tillgängligt, det är roligt, så när min advokat presenterade mig för Robin Haziza för att försöka organisera World Padel Tour i Frankrike sa jag till mig själv att det är en växande sport och varför inte satsa på den. Jag ville delta, ta med min lilla sten till byggnaden i utvecklingen av denna sport i Frankrike.

Jag utvecklas varje dag. Jag älskar att träna, jag spelar varje vecka. Men visst, när man börjar tar det tid, men jag tar mycket glädje. Jag har också turen att få spela med proffsen i Frankrike eller Spanien, för jag åker till Spanien regelbundet, det är där alla de bästa franska spelarna finns. Så tack vare Robin, som introducerade dem för mig, spelar jag med dem och därför går vi oundvikligen snabbare framåt när vi spelar med de bästa i världen.

Höger eller vänster, jag gillar båda. Dessutom säger jag till Robin varje gång att byta, för normalt måste vi bara stanna på ena sidan, men jag gillar verkligen att spela på båda sidor så att jag kan gå vidare.

I tennis tar det lite tid innan man får nöje. Om du inte är bra på tennis är det komplicerat. Eller om du spelar mot någon som inte kan spela tennis så har du inte roligt. Medan kl padel, det är annorlunda eftersom det är två mot två. Du kan alltid ha en spelare som är starkare och en spelare som är svagare, så du har fortfarande kul att spela !"

Fotokrediter: TBS Education

Eleonore Coulibaly

Vilket nöje att vara journalist mitt i padel, en attraktiv växande sport. Jag hoppas att du gillar innehållet som erbjuds. Vi ses snart kanske i backen!