Gemma Triay och Claudia Fernandez kommer till vår mikrofon strax efter deras seger i finalen av Premier Padel Bordeaux P2 mot Ortega / Virseda.

Mycket känslor

Gemma triay : "Vi är väldigt lyckliga. Vi är mitt uppe i en mycket bra period, med två vunna turneringar i rad. Känslorna är väldigt goda, vi är fulla av självförtroende och redo att kämpa inför nästa event. Arbetet lönar sig!"

Claudia Fernandez (uppenbart mycket känslosam): "Jag kan inte prata, jag är ledsen..."

Parbyten

Gemma : ”Partnerbyten har blivit väldigt vanligt, de första gångerna känns det konstigt eftersom du lämnar en person du känner väldigt väl, som du har spenderat mycket tid med. Med Marta Ortega hade vi vunnit turneringar, så det är aldrig lätt men jag tror att man måste vänja sig vid det eftersom det alltid kommer att ske förändringar i par.”

"Det var en match som kunde ha varit känslomässigt svår, Marta är min tidigare lagkamrat och ibland kan det påverka dig lite..."

Slappet i andra set

Gemma : “I andra set ledde vi 4/0 samtidigt som vi spelade väldigt bra, vi hittade lösningar, nivån steg på vår sida i början av denna omgång, men bakom oss minskade vi i intensitet, vi gjorde misstag... Det händer ha en stund av slapphet när du tror att allt är under kontroll. Motståndarna, som inte har något kvar att förlora, börjar släppa taget och kommer tillbaka för att göra mål. Det är i dessa ögonblick som du måste lägga in mer intensitet, röra på benen, spela med mer beslutsamhet och gå för seger snarare än att vänta på att andra ska göra misstag..."

Fernandez / Triay Bordeaux premier padel 2024

Ett par som fungerar

Caudia : ”Förra året gjorde jag åttondelar, några fjärdedelar men väldigt få, så jag hade verkligen inte föreställt mig de resultat jag har idag. Jag hade tur, nej, inte tur (Gemma tar tillbaka det), det är tack vare Gud (skrattar), ja... Gemma ringde mig, hon är en nummer 1, och tack vare allt arbete vi tillhandahåller finns resultaten där .”

Gemma : "Jag tycker att våra stilar är väldigt komplementära, hon manövrerar spelet väldigt bra från försvaret, hon kan spela hårt, framför, långsamt... så det gör att jag kan vara lugn och stanna i min komfortzon och hålla mig till nätet. Hon ger mig också lugn, även om det förstås i heta stunder är jag som måste lugna henne. Så i grund och botten måste jag ta med mig vinnande skott, aggression och lugn i viktiga ögonblick. Vi har väl definierade roller, alla gör sitt jobb och det är när vi avviker lite från strategin som vi måste ändra saker för att komma tillbaka till grunderna. (...) Jag tror att våra spel kompletterar varandra perfekt.”

Åldersskillnad, ett problem?

Gemma : "Jag tycker att vi kommer väldigt bra överens utanför banan."

claudia : "Jag gillar honom inte!" (skrattar)

Gemma : ”Vi försöker ha kul. Vi kommer på en tre veckor lång turné i Sydamerika där det ibland är lite farligt att gå runt på stan, så vi spelade brädspel, tittade på TV padel tillsammans... Vi försökte döda lite tid eftersom vi spenderar mycket tid tillsammans (skrattar). Efter dessa två eller tre timmar av träning eller matcher har du en hel dag på dig att göra saker...”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !