Padel Magazine träffar Marcos Vallarino, en av Mantras partners Padel, arrangören av evenemanget APT på Kanarieöarnas största ö.

Mantra Padel, en passionerad arrangör

Padel Magazine : Marcos, kan du presentera dig själv?

BENÄGEN PADEL TOUR TENERIFEMarcos Vallarino :"Jag är Marcos Vallarino, grundare av Mantra Padel, jag är 47 år gammal. Jag ägnar mig för närvarande 100 % åt PR inom våra klubbar, jag är den som har direktkontakt med hundratals spelare, leverantörer, utrustning och jag ägnar halva mina dagar åt att organisera matcher och jämna ut dem för att göra dem så balanserade som möjligt.”

Padel Magazine : Hur ramlade du i badet av padel ?

Marcos Vallarino :"Jag började spela efter att ha blivit frustrerad över min tennisserv (skratt). Idag älskar jag det padel. Jag upptäckte det i Argentina för mer än 30 år sedan och efter att ha utövat flera sporter professionellt. Men det är här, på Teneriffa, min passion för padel satte igång. Strax efter att jag blivit spelare såg jag att allt inte var bra och fokuserade på hur man kan hjälpa spelare att ha kul, förbättra inte bara tekniken utan också den sportsliga attityden. Det finns de som kommer för tävlingen och andra som kommer bara för att njuta av en stund och ha kul. Båda har rätt att padel. Detta är vårt motto."

BENÄGEN PADEL TOUR TENERIFE

"Må det här projektet upphöra att vara en dröm och bli verklighet"

Padel Magazine : L 'BENÄGEN Padel Tour på Teneriffa: vad är historien om det här projektet?

Marcos Vallarino :”90 % av de som utövar den här sporten, oavsett ambition, vet hur man särskiljer de som verkligen briljerar och gör det förvånansvärt bra. Teneriffa ligger väldigt långt från fastlandet och detta straffar oss på många sätt. Genom att anordna ett internationellt evenemang vill vi bjuda in allmänheten att se denna underbara sport live. Jag är ett absolut fan av sportturism och brinner för att se alla evenemang live.”

"Jag måste erkänna att vid det här tillfället var det mina två partners, Simone Mascioli och Federico Perez, som pushade mig att göra det. De har varit min drivkraft som jag har varit vid andra tillfällen, vi är ett team och de känner mig. Vi tre har jobbat hårt för att få detta projekt att sluta vara en dröm och bli verklighet."

“Teneriffa är viktigt och jag älskar det här landet, vi förtjänar möjligheten att njuta av padel i sin renaste form. Den här gången kommer vi att fira det på Activate Sports, sporthögkvarteret för den prestigefyllda Baobab Suites 5* lyxhotellkedjan, från 24 till 31 juli 2022. APT-medlemmar blev snabbt förälskade i lokalen och tvekade inte inte att satsa på oss för förverkligandet.”

En unik miljö

Padel Magazine : Hur kommer evenemanget att utvecklas på plats?

Marcos Vallarino : "Vi kommer för den preliminära fasen att använda de 4 nuvarande banorna plus en centralbana som vi har byggt speciellt för detta tillfälle i de distinkta färgerna på APT, som vi kommer att behålla en vecka efter turneringen så att alla älskare av denna sport kan njuta av känslan av att spela på en professionell bana."

"När du älskar det du gör, njuter du av varje ögonblick på dagen. På Mantra Padel, vi älskar den här sporten och vi vill att spelaren ska uppleva den här upplevelsen när han spelar den. Det handlar om att fira sporten och göra den bättre hela tiden. Vi ser fram emot att se dig på denna upplaga av APT Tenerife Open på Mantra!”

Nicolas Binisti

Nicolas Binisti upptäckte padel med sin bror på Club des Pyramides. Sedan dess har han blivit ett stort fan av denna sport och co-skapat webbplatsen Padel Magazine slut 2012. Eftersom det har gått långt. Han bor för närvarande på Teneriffa.