Maxime Joris och Thomas Vanbauce, ser tillbaka på deras nederlag mot Cassetta / Cuello på P2 i Bordeaux, prata om resten av säsongen och diskutera en eventuell uttagning till det franska laget.

Håll fast vid det positiva

Maxime Joris : “Vi diskuterade det på vägen med Tom: vi är självklart väldigt stolta över oss själva, men också väldigt besvikna över de möjligheter vi kan ha missat. Vi kommer att försöka smälta det här väldigt snabbt och försöka få ut det mesta av denna prestation eftersom vi inte har den här chansen varje dag att spela på en sådan plan och inför sådana människor. 

Thomas Vanbauce : "Vi missade båten lite i första, jag tycker att vi är bättre än dem, vi håller verkligen våra servicespel och vi sätter press på dem och det är sant att vid 5/3 rusar vi lite, vi gör två foul volleys som sätter in dem igen och vi ger dem spelet. Det är samma sak i början av den andra. Vi spelar mot de här lagen och faktiskt lyckas vi få matchen att bero på oss och det är det som är positivt för framtiden. För tre månader sedan spelade vi inte ens mot lag på den här nivån. Och idag tycker jag att vi är på deras nivå och det blev inte så mycket. Vi skulle faktiskt ha velat ta med dem i ett tredje set.

Joris-Vanbauce-Bordeaux-P2

Maxime Joris : ”Jag hade Dylan Guichard som spelade Cassetta i Monaco och som guidade mig lite. Men vi kände båda spelarna lite, så vi visste var vi skulle styra spelet och hur vi skulle ställa oss till matchen. Efteråt är det säkert att det under matchens gång kan ändras, killarna kan ha en annan taktik också. Vi måste anpassa oss och försöka förfina poängen som gick fel lite för att försöka vinna den här typen av matcher eller åtminstone gå tre set och vinna det första setet.”

Programmet för framtiden

Maxime Joris : “Det är inget byte av partner planerat, men jag ska försöka göra FIP Rise i Italien helgen den 23 juni. Jag har ingen partner än eftersom Tom inte är här. Och helgen den 30:e kommer det att bero på om han gör de regionala mästerskapen eller inte, men jag tror att han lämnade för att spela med Dorian De Meyer, så jag måste hitta en partner också för att göra FIP-guldet i Valladolid.”

Thomas Vanbauce : “I grund och botten är jag inte tillgänglig helgen 22-23 för att gå internationellt så effektivt, han måste göra FIP Rise i Italien med någon annan. Å andra sidan, veckan efter är det verkligen ett Guld i Valladolid så jag tror att vi kommer att försöka registrera oss för att göra det eftersom vi riskerar att hamna i kval. Åtminstone kommer vi att spela stora matcher och det är viktigt för oss att rida lite på den här vågen och spela mot den här typen av lag, men faktiskt har jag Regionala Mästerskapen den 29-30.”

Offentligt stöd

Maxime Joris : ”Ärligt talat var det helt galet att spela inför så många människor. Jag tror att vi inte har den här chansen varje dag att spela inför så många människor. Och så stödet vi hade under hela matchen, även när vi låg längst ner i hinken i början av andra. Det var de som pushade oss att försöka komma tillbaka. Och tack vare dem har vi en liten glimt av hopp. Så tack alla, tack till alla som var på Live, som stöttade oss från första till sista punkten. Jag hoppas att vi gör dig stolt senare.  

Vi vill bara trycka på. Vi pratade om det precis med Tom i omklädningsrummet, vi kan inte ha allt direkt. Redan resan vi har haft i tre månader är fortfarande väldigt bra och väldigt positiv. Vi ska inte se det negativa, vi har spelat ihop väldigt kort tid, vi har fortfarande uppnått väldigt tillfredsställande resultat så vi fortsätter, vi kommer att träna som galningar varje dag och sedan får vi se vad som händer. det följer senare."

Det franska laget

Thomas Vanbauce : "Så det är sant, i början av säsongen ställde du mig frågan och mina mål, de var väldigt tydliga, men det var främst för världsmästerskapen eftersom jag trodde att jag inte skulle gå till världsmästerskapen i Europa. att kunna knacka på dörren, som du mycket väl sa, så här tidigt. Men det är sant att nivån är så tajt internationellt ändå, och även i Frankrike. Med dessa resultat får vi självförtroende, vi spelar bra, jag mår bra på planen så jag tror faktiskt att det knackar på dörren och jag kommer att stå framför min telefon på fredag ​​om jag förstår rätt att ha listan.

Vi har inte mer information än så, vi vet att vi är i de små tidningarna. Nu gör vi allt för att säkerställa att vi blir utvalda och sedan verkligen blir en del av det här franska laget. Och i alla fall är det det långsiktiga målet att bära färgerna."

Ett icke-urval? Inte ett självändamål

Thomas Vanbauce : ”Det är faktiskt ett grundläggande mål. Målen i början av säsongen validerades mycket snabbt så ett nytt mål lades till längs vägen. Men jag förlorar inte det slutliga målet för säsongen som fortfarande är dessa världsmästerskap. Om jag inte blir uttagen till EM är det inte ett självändamål, jag kommer att fortsätta jobba eftersom jag vet att jag inte är långt från det franska laget och att målet kommer att vara att vara där i detta fall för världen mästerskap." 

Maxime Joris : “Jag erkänner att när jag började året började jag precis internationellt, så jag var verkligen väldigt långt ifrån det här franska laget. Jag presterade ganska bra på kursen och sedan med Tom talade resultaten vi fick för sig själva.

Efter mig har jag som mål att gå med i det franska laget, men mitt följe, mina tränare, Ben, Pablo etc. sa till mig att jag fortfarande var ung, så om jag blir uttagen är det bara positivt och om jag inte är det så är det inte för direkt och det kommer att bli senare. Uppriktigt sagt kommer det inte att vara ett självändamål. Jag vet att jag jobbar varje dag för att vara där, så om det inte är imorgon så blir det senare."

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.