Som aldrig har blivit offer för ställ i kylen padel ? Strategin kan löna sig om det finns en tydlig obalans i ett par och dess genomförande är väl genomfört.

Roman Taupin de Padelnamnvetenskap återvänder till detta fortfarande inspirerande tema.

"Att sätta i kylen" eller "strategin att bara spela på en av de två motståndarspelarna" är inte på något sätt anti-spel, det är en av spelets grundläggande strategier. padel oavsett nivå. Men vet du hur man gör en bra "frysnings"-strategi för att äckla dina motståndare? Det lilla extra att veta för att förbättra denna strategi:

sätt i kylen padel

- Spela aldrig 100% av bollarna på en enskild spelare, tjäna hellre 80% -20%. Annars kommer ditt spel att vara förutsägbart och motståndarna kommer att kunna förutse dina skott. Dessutom kan spelaren som tar emot alla bollar få självförtroende och bli mer och mer mentalt stark när spelet fortskrider. 80-20 låter dig bryta monotonin och överraska.

- Välj de bollar du spelar på varje spelare. De bollar som är komplicerade för dig, du spelar dem på den "svaga" spelaren som inte kommer att utsätta dig för fara. Å andra sidan, så fort du har en lätt boll attackerar du den "starka" spelaren. Detta kommer att frustrera motståndarlaget som inte kommer att hinna komma in i rytmen. Den "starka" spelaren kommer att vara extremt frustrerad eftersom han inte kommer att kunna säga att han inte rör en boll (eftersom han kommer att röra några) och kommer att göra många fel (eftersom de enda bollarna som han kommer att röra, de kommer att vara mycket komplicerade bollar).

- Du kan "sätta i kylen" bara när du är i försvar eller bara i attack, bara på 3 matcher i följd, sedan göra ett "off"-spel och sedan börja om, det kan också vara ett sätt att variera, för att destabilisera motståndare mer effektivt så att de aldrig kommer in i rytmen.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.