Den 8:e franska spelaren, Wendy Barsotti, ger sig ut för att erövra Spanien. En ambition: "bli en riktig gamer padel och en obestridlig i Frankrike laget av padel". Hon berättar om sin debut i Spanien, sin miljö och sina mål inför säsongsavslutningen.

PM – Ett nytt äventyr börjar?

Jag har officiellt spelat i Spanien sedan början av september i Barcelona. Jag flyttade in hos Alix Collombon i Sant Cugat i Barcelonas förorter. Dessutom är jag inte den enda sedan den tidigare tennismästaren (ex top 500 WTA), Carla Touly, också vill komma in i padel och hon kommer att vara en del av teamet.

Jag tränar med Xavi Figols som var tvåa efter Pablo Ayma. Han inrättade sin akademi i Barbera.

Jag kommer också att ta lektioner med Pablo Ayma. Tanken är att alternera och blanda sig med dessa tränare.

PM – 2 tränare, är det det bästa valet?

I idén engagerade jag mig med Xavi. Det är han som ska följa mig.

Pablo kommer att ingripa mer episodiskt för att se var jag är och eventuellt ta itu med detaljerna, men den dagliga övervakningen kommer att göras av Xavi.

Wendy Barsotti

PM – Hur länge kommer du att stanna i Spanien?

Jag har inte satt mig en tid. Jag vill bara hoppa in och inte ge mig några datum. Det är en press jag inte vill sätta på mig själv.

Idag är jag väldigt väl omringad. Det är ett liv som jag inte kan vänta med att leva, jag tror att jag verkligen kommer att älska det!

PM – Vilken krets ska du spela?

Målet är att kunna göra FIP/APT-kretsarna och den katalanska kretsen som är väldigt formativ. De World Padel Tour är inte särskilt tillgänglig...

Och oundvikligen kommer jag att komma tillbaka till Frankrike för att göra de viktigaste turneringarna. Men jag skulle vilja att folk skulle säga om mig att jag har utvecklats i mitt spel och att jag till och med är en ny spelare.

PM – En ny spelare?

Jag vill ta ett språng. Jag vill vara säker på mig själv, jag vill ha det här spelet padel som jag saknar idag. Jag saknar bara speltid padel. Och i Spanien tror jag att det kommer att tillåta mig att spara mycket tid och skaffa den bas som jag inte har ännu.

Wendy Barsotti

PM – 2022, kan vi säga att det är ett övergångsår?

Separationen med Lucile Pothier min partner som jag skulle spela med 2022, jag upplevde det inte särskilt bra. Jessica Ginier återvänder till tävlingen och hon erbjöd Lucile att bli en ny partner. Så i år är det lite komplicerat. Allt hände väldigt snabbt. Och jag har inte riktigt kunnat engagera mig igen med en partner.

Till de franska mästerskapen hade jag turen att ha Géraldine Sorel. Men å andra sidan kommer jag att spela till vänster med Géraldine, och det är inte min favoritsida.

Vi kan säga att 2022 var ett år av anpassning.

PM – För 2023, någon aning om den framtida partnern?

I Frankrike bildas alla par. Det är komplicerat att veta vem jag kommer att spela med 2023. Jag tror att med säsongsstarten i Spanien och de nya spelarna jag kommer att möta är jag säker. Jag vill vara konkurrenskraftig i Frankrike. Vid behov kommer jag med en spansk partner.

PM – Snart VM i Qatar, tror du på dina chanser?

Säker. Jag vill vara med i Frankrikes team, men idag är jag inte en obestridlig medlem i Team France.

Mitt mål är just att bli en obestridlig. Det är därför jag ska jobba och ge mig själv alla chanser att komma dit eftersom franska kvinnor som bor i Spanien och provar äventyret, det är inte så många.

Idag, förutom två spelare, Léa Godallier och Alix Collombon, långt före alla, finns det ett tiotal spelare som kan ta de övriga sex återstående platserna. Så min plats är inte garanterad.

Dessutom hittar jag Léa och Alix lite ensamma framför. Tjejer, här kommer jag!  

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.