Wendy Barsotti som ingår i gruppen som kommer att flyga till EM i Marbella kommenterar sitt första val för det franska laget!

En avgörande etapp

Padel Magazine : Detta val är det första för dig, du förväntade dig det?

Wendy Barsotti: Först nej, eftersom jag bara var närvarande vid en sammankomst. Jag har inte gjort en hel turneringssäsong i Frankrike och jag trodde att jag hade mycket att bevisa. Jag trodde att jag hade nivån att vara på lägret men genom att åka dit trodde jag inte att jag skulle väljas till EM. Men det är sant att jag kände det under praktikperioden bättre och bättre och jag började tro på det. Det gör mig väldigt glad eftersom jag ser att jag har potential och kapacitet att gå med i Frankrike-gruppen, det är mycket uppmuntrande för mig. 

Padel Magazine : Var praktiken avgörande enligt din åsikt?

Wendy Barsotti : Jag tror det. Robin ville verkligen se formen, spelnivån, önskan och till och med sättet att vara i gruppen för varje spelare som är närvarande under denna kurs. Enligt min åsikt, investeringen när det gäller träning men också deltagande i turneringar spelade (Redaktörens anmärkning: i början av året deltog Wendy i FIP Star på Nucia samt en FIP Star i Dubai).

“Fler kvaliteter till höger”

Padel Magazine : Vem lekte du med under denna praktik?

Wendy Barsotti : Jag lekte med Lucile Pothier, med vilken jag kommer att spela franska mästerskap den här säsongen, men också med Élodie Invernon, Alix Collombon och Yohan Boronad (Redaktörens anmärkning: I frånvaro av Mélissa Martin och Jessica Ginier kom Yohan Boronad för att göra sparring). Jag trivdes verkligen med alla mina partners. Jag spelade mitt första spel till vänster och sedan spelade jag bara till höger. Robin hittar fler egenskaper hos mig som spelare till höger än till vänster, något som jag håller med om. Jag vet förutom att han räknar med mig i laget som höger spelare.

Padel Magazine : Finns det några segrar som räknas för dig?

Wendy Barsotti: Jag tror att Robin verkligen tittade mer på spelnivån och de potentiella par som kunde fungera för EM. Men det är sant att jag kände mig väldigt bra under matchen på lördag eftermiddag. Så jag var tvungen att visa den nivå jag hade såväl som min potential.

Wendy barsotti franska padel förhandshandel

 

En vilja att gå framåt

Padel Magazine : Vad tror du är dina styrkor och svagheter?

Wendy Barsotti: Jag tycker att jag är en aggressiv spelare som alltid försöker gå framåt för att jag är det bekvämt på nätet. Jag tror att min smash också är en höjdpunkt. När det gäller axlarna att utveckla tror jag att jag fortfarande har många saker att jobba på eftersom det bara har gått två år som jag har spelat padel. Jag tänker särskilt på den taktiska sidan men också på mitt försvar. Jag vet att jag ska spela till höger, jag tror att jag har mycket arbete att göra på den sidan.

Padel Magazine : Vem ser du dig själv spela med vid EM?

Wendy Barsotti: Jag klarar mig bra med alla tjejer. jag har inte inte nödvändigtvis helst. Vi får se vad Robin bestämmer. Jag tror att jag har en bra anpassningsförmåga med alla spelare i allmänhet, så jag tror att jag kan spela med alla spelare i laget.

Padel Magazine : Ett ord för slutet?

Wendy Barsotti: Jag är väldigt motiverad och mycket stolt över att kunna representera mitt land i en tävling. Det är ett mål som jag sätter upp för mig själv men jag vet att det här bara är början på ett nytt äventyr som börjar! Jag ser fram emot !

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.