För några dagar sedan deltog vi i Head Padel Open. Det var ett tillfälle att träffa flera personligheter som kom för att ha kul och ha det bra i 20×10.

Så var fallet för handbollsspelaren William Accambray. Infödingen i Cannes och nuvarande vänsterback i Pays d'Aix UC var närvarande för detta stora evenemang och anförtrodde sig till mikrofonen av Padel Magazine på hans intryck av padel.

Från handboll till padel ?

"Svår match, när du börjar spela med spelare på en annan nivå, det är då du ser skillnaden (skrattar)".

"Jag spelar inte regelbundet eftersom vi under säsongen har två matcher i veckan, vilket gör möjligheten att spela ganska svår. Men under semestern med vänner, ja, jag lyckas spela lite mer.”

"Jag har precis tagit min licens i Aix-en-Provence och att se den här typen av turneringar får mig att vilja spela mer. Det är en bra stämning. Vanligtvis spelar jag mer för skojs skull men där med den här föreställningen om konkurrens gör det att man vill komma in i det lite crescendo. Det finns väldigt bra spelare där men i lite enklare tävlingar kan jag ha mycket glädje av att spela.

"Mitt problem idag är speciellt att veta när jag ska gå framåt och när jag ska gå tillbaka i förhållande till bollen, jag skulle säga spelvisionen. Jag mår bättre i försvar snarare än i anfall för tillfället eftersom jag inte vågar anfalla ännu för mycket. I min sport, handboll, vet jag hur man attackerar men padel det är det inte än”.

Fler och fler idrottare kommer in padel

”Jag spelar med Jérôme Fernandez som tränar mycket och som börjar ha en väldigt bra nivå. Jag spelar också med andra idrottare. Jag har faktiskt volleyboll- eller vattenpolokompisar som har börjat padel. Det är en sport som tilltalar alla och är väldigt rolig jämfört med tennis som är mycket mer komplicerad”

Intervjun finns nedan

Sebastien Carrasco

Framtida naturläkare och brinner för padel, Seb är hälso-/mat-herren för Padel Magazine. Han jonglerar mellan pala, quinoa och eteriska oljor. Sedan snart två år tillbaka har han tagit itu med nyheten om den lilla gula bollen med samma passion.