Yann Auradou var också närvarande vid detta stora firande av padel vad är Greenweez Paris Premier Padel Major. Tillsammans med sin partner Manuel Vives spelade fransmännen i den första kvalomgången mot paret Nicoletti – Ortega söndagen den 10 juli. De två fransmännen kunde inte göra något mot den spansktalande-italienska duon och förlorade 6/3 – 6/0.

Vid vår mikrofon återvände han till sin prestation under detta möte och till sin karriär från tennis till padel.

"Vi gör ett misstag eller två per match medan de inte gör det"

"Spelet var väldigt komplicerat eftersom vi spelade två väldigt bra spelare men som du säger var det galenskap, en dröm som gick i uppfyllelse när vi kom in på banan. Det var säkert 400 personer, det gav frossa. Det var känslomässigt väldigt svårt men vi gjorde vad vi kunde”.

"Jag tycker att vi saknar mycket rytm mot spelare på den här nivån. Vi är inte vana vid att spela två såna killar. Efteråt är det här detaljer, men vi gör ett misstag eller två per match medan de inte gör det. De är väldigt exakta på loberna och vet hur man gör allt. För tillfället är vi långt under den här nivån”.

Från tennis till padel

Den tidigare tennisspelaren Yann Auradou är en av dessa spelare padel som har vuxit snabbt de senaste åren.

"Jag var en tennisspelare, jag nådde nivå -4/6. Jag slutade 2013 och började padel slutet av 2015. Det är sant att vi ser fler och fler före detta tennisspelare. Som Benjamin Tison som också var -4/6, och som jag har känt sedan jag var 10 år för att vi var i ligan tillsammans. Han gick ner till padel 2014 och han blev nummer 1 i Frankrike. Vi ser fler och fler före detta tennisspelare som trampar på klubbarnas mattor padel.

Auradou Vives seger P2000 Perpignan 2022

Personligen 2015 fastnade jag verkligen för den här sporten, jag gick iniais fyra gånger i veckan. Jag såg att jag hade en del faciliteter tack vare tennisen just trots att jag inte visste hur jag skulle spela med fönstren i början. När jag kommer in i en sport går jag ut och så småningom såg jag att jag närmade mig de bästa så jag ville gå och vinna några fantastiska titlar. Det var vad vi gjorde med Manuel Vives i maj förra året genom att vinna P2000 i Perpignan.

Yann Auradou briljerar på sin högra sida, men innan han var en av de bästa franska spelarna till höger var Francilien en vänsterspelare. Han förklarar för oss varför detta byte av sida.

Yann Auradou fip rise canet flyga

”Jag bytte sida eftersom jag hade problem med att hitta bra partners som spelade till höger. På den tiden fanns det fler spelare till vänster och jag sa till mig själv att jag kunde flytta till en körställning. Med mitt explosiva spel kunde jag skada, det var ett riktigt plus. Så jag började äventyret med Morgan Mannarino som var en väldigt stor slagman på min vänstra sida och vi spelade genast väldigt bra tillsammans”

För att se intervjun i sin helhet, precis nedan på sidan youtube de Padel Magazine.

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.