Yoann Roumy är tillbaka! Efter två långa år borta från domstolarna i padel Yoann är redo att spela igen på grund av en skada. Vi träffar honom för att prata om det.

En lång rehabilitering

Lorenzo Lecci López: Yoann, du har varit borta från domstolarna i ungefär två år. Först och främst, hur är din fotled? Hur gick den här långa rehabiliteringen?

Yoann Roumy: ”Det är det, två år utan att spela ... Idag går det klart mycket bättre. Även om smärtan fortfarande finns kvar hindrar det mig inte från att spela. ”

”Rehabiliteringen ägde rum i två faser. Det första året hade jag en stålfysioterapeut, en viss Olivier Picaud, som tog hand om min fotled för att återfå lite flexibilitet och rörlighet. Sedan efter ett år genomgick jag en benoperation. Efter det kunde jag återuppta att gå och springa lite efter lite ... ”

Lorenzo Lecci López: Det måste ha varit svårt för dig att inte längre kunna uttrycka dig på banan, eller hur?

Yoann Roumy: " Två år utan att spela, det är bara fan, i början fyller vi detta gap genom att titta alla matcher sänds, genom att följa alla resultat, men det gör oss galna, så jag följde knappt längre. ”

lugn padel

Relansera med Nicolas Trancart

Lorenzo Lecci López: Jag pratade med Nicolas Trancart förra veckan, och han berättade för mig att det finns stora chanser att vi kommer att träffa er tillsammans på den franska kretsen 2021. Kan du berätta om det? Mer?

Yoann Roumy: "Om han accepterar mig finns det chanser att vi kommer att spela igen! Men kommer han att acceptera mig? Ärligt talat känner jag mig inte alls par. ”

”Under min tvååriga paus vet jag att han spelade mycket, han åkte särskilt till Spanien, så oundvikligen har ett gap skapats mellan oss. Jag vill inte vara hans boll. Så jag ska träna ordentligt först så att det inte gör det. ”

Lorenzo Lecci López: Under denna intervju sa Nicolas : ”Hon är en person jag älskar. Jag gillar hans karaktär och vi är väldigt kompletterande på planen. ” Vad tar Nico med i ditt spel?

Yoann Roumy: "Jag tror att vi kunde spela bra tillsammans ... Efter mer än ett och ett halvt år var vi ihop. Han fick mig att utvecklas så mycket!"

lugn padel trancart sår

Komma ikapp

Lorenzo Lecci López: Vilka är dina mål för 2021?

Yoann Roumy: ”Inget resultatmål, bara återfå nöje och spela så mycket som möjligt för komma ikapp. "

Lorenzo Lecci López: Vad gjorde du under dessa två år borta från domstolarna? Fortsatte du att undervisa padel ?

Yoann Roumy: ”Många saker, men det har lite att göra med padel. JTyvärr kunde jag inte fortsätta att ge lektioner ... ”

 

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.