Vid sidan av sin final kl FFT Padel Tour Nantes till UrbanPadel Nantes Carquefou, Adrien Maigret talade under en intervju med Mario Cordero. Strax innan möter de franska mästarna i padel i titeln, Bastien Blanqué och Thomas Leygue, tillsammans med spanjoren Adria Mercadal, ser Adrien tillbaka på sin semifinal och delar med sig av sin analys av den kommande finalen.

"Jag börjar klaga och Adria lugnar mig"

Det var uppenbarligen lite slack i slutet av första set. Vi leder 5/4, bryter i hand, och vid enda tillfället att bryta bryter Max och Ben oss. Adrias styrka i vårt par är att han håller mig mentalt och det får mig att må bra. Det är sant att i de ögonblicken, när jag blir urkopplad och de går tillbaka till 5 överallt, det är då jag börjar klaga lite, för att tappa lite självförtroende. Adria var väldigt solid på den tiden.

mercadal mecadal mental

"Max Forcin är lite underskattad"

Vi hade en fantastisk tie-break, vi tog snabbt övertaget i tie-break, det var en återspegling av den första omgången som vi fortfarande dominerade. Det var en väldigt svår första omgång, de spelade väldigt bra. Benji som verkligen kommer tillbaka i form, han återgår till sin toppnivå och Max Forcin som för mig är en lite underskattad spelare tror jag.

Jag tycker att han spelar väldigt bra, han är på nivå med de allra bästa. Vi får inte glömma att han är en spelare som inte är riktigt professionell, han jobbar vid sidan av, han tränar inte nödvändigtvis varje dag och jag upplever att han har en väldigt hög spelnivå.

“trogen den franska kretsen”

Jag har aldrig varit 100% proffs. Jag har aldrig haft en hundraprocentig säsong på den internationella kretsen, tränat varje dag, åkt till Spanien. Det har jag aldrig gjort.

Jag har alltid varit halvproffs, låt oss säga. Det vill säga att jag spelade den internationella kretsen lite, jag spelade alltid den franska kretsen, jag är alltid trogen den franska kretsen. Och vid sidan om jobbar jag, nu är jag tränare padel. Du har säkert sett mig lite på tv också.

"Jag slog Tison diagonalt"

Så jag ska inte dölja det faktum att eftersom jag hade lite ont i handleden förra veckan och jag håller många lektioner för tillfället har jag inte spelat så mycket. Jag spelade ett spel med Benjamin Tison, vi spelade en diagonal, som jag vann i diagonalen... till vänster... (skrattar)

"Matchen kommer att bero mycket på mig"

Bastien Blanqué och Thomas Leygue, jag förlorade dem nyligen vid det franska mästerskapet i Toulouse, med Benjamin Tison. Jag fick väldigt bra stöd, jag är fortfarande väldigt bra så jag tror att matchen kommer att bero mycket på mig. Jag måste vara bra. Tillsammans spelar de väldigt bra, speciellt i Frankrike, de är båda väldigt effektiva, de har ett riktigt kompletterande spel. De får en ganska imponerande dimension. Vi är inga favoriter på pappret, men vi ska försöka ge allt för att skaka om den här hierarkin lite.

Jag älskar förhållandena, för det finns höjd. Efteråt är det kallt, så det kommer inte ut så mycket. Det vore skönt om det var 10 grader varmare, så det skulle sticka ut lite mer. Men å andra sidan, ja, förutsättningarna, höjden, allt förändras samtidigt, för spelets nöje.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.