Tack vare deras seger mot Marta Talavan och Nuria Rodriguez i morse i åttondelsfinalen är Alix Collombon och Jessica Castello en seger ifrån att spela sin allra första semifinal i en WPT Open. Med de överraskningar som fanns i deras del av tabellen kunde de nå de fyra sista utan att ha ställts inför minsta frö. Det perfekta tillfället? Alix svarar oss inför morgondagens match mot Las Heras / Virseda.

Stjärnorna i linje för att göra en semifinal?

"Ja, de är på linje men vi tar match efter match som vi har gjort sedan säsongsstarten.
Barbara Las Heras och Vero Virseda vann precis mot Marta Marrero och Lucia Sainz, de är i ett bra ögonblick också. De två senaste gångerna vi spelade mot dem har vi förlorat men jag hoppas att vi imorgon ska kunna vända trenden! Detta är uppenbarligen målet!
Jag är inne i mentaliteten där jag intalar mig själv att imorgon är en ny möjlighet att gå ännu längre i tabellen. Men varje turnering är en möjlighet!

Ett väldigt öppet spel

"Jag vet för de flesta att det är århundradets chans att göra en semifinal men jag tänker inte på det. Jag funderar på att spela min match punkt för punkt, ge allt, givetvis göra allt för att vinna och hoppas att det kommer några väldigt goda nyheter på slutet! Det här är ett av de områden som jag arbetat mest mentalt med Pier Gauthier och jag vill ha samma mentalitet imorgon.

Båda gångerna vi spelade mot dem (FIP Gold Milan final och WPT Sweden Open åttondelsfinal) förlorade vi i tre set så det är en väldigt öppen match på pappret!”

Mötet, som äger rum imorgon klockan 10, kommer tyvärr inte att sändas. Å andra sidan kommer det att vara möjligt att följa poängen via "WPTs Marcador".

   Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.