när Cupra Padel Point Tour au Padel Club of bandol, Alice av Caunes intervjuades en av de "äldste" av padel Fransk och nuvarande tränare padel i Bandol: Aurelien Grandmont.

Hårda spår och betongväggar

”Min början kl padel går tillbaka till 2011. Det fanns hårda spår, betongväggar och mjuka staket. Jag jobbade på en gymnasieskola, och bredvid fanns det en klubb med padel, den av Jean-Marc Dalain. Efter att ha spelat tennis när jag var ung blev jag kär i padel, och här är jag framför dig 12 år senare.

Mitt bästa minne är Mexiko 2012 under Worlds. Det var fantastiskt! De värsta minnena för mig är de blandade turneringarna. Det är aldrig riktigt en bra idé..."

Från världar till coachning

"Jag hade chansen att göra världar 2012, ett år efter min debut i denna sport. Jag hade aldrig riktigt ambitionen att vara en del av Frankrike-laget, även om jag uppenbarligen var väldigt glad över att få delta i Team France-äventyret det året. Jag professionaliserade mig aldrig riktigt, för det var alltid på skoj. Coachingdelen däremot älskar jag. I år följde jag Laura Clergue och Fiona Ligi, och jag går mer och mer mot denna aspekt som jag verkligen gillar.”

team frankrike världen 2012 Mexiko

Turneringar kan vara tuffa för nybörjare

”Turneringar kan vara svåra för nybörjare. Jag tycker att det borde finnas kategorier som inte bara tar hänsyn till vikten av ett par, vilket redan är fallet, utan även spelarnas rankning. Förbjud till exempel de 100 bästa från att delta i P100s. Det kan vara frustrerande för nya spelare att alltid förlora. Det är viktigt att de vinner ibland, för sitt självförtroende och sin moral.”

Gustavo Kuerten t-shirt

"På den tiden spelade jag med Julien Lacroix och Mathieu Abautret, och vi köpte samma t-shirt: Gustavo Kuerten från Roland-Garros. Förutom att vi tog några nederlag med den här t-shirten, så vi bär den inte längre!

Nästa år kommer vi återigen att stå värd för en etapp av Cupra Padel Point Tour. Det går väldigt bra, och det är en väldigt bra stämning. Heja på."

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.