Med redan ett franskt mästerskap i fickan drömmer paret Blanqué/Leygue om en dubbel i år. Spelarna som vann Toulouse-Colomiers P2000 återgå till olika aktuella ämnen vid mikrofonen hos Mario Cordero. Utdrag.

Thomas Leygue/Ferran Insa-paret internationellt

”Målet är att fortsätta med Insa. Det strukturerar mig mycket och jag tar till det mitt korn av galenskap och ungdom. Så småningom lär vi känna varandra. Han är väldigt hård mot mig, väldigt strikt. Han är en sann taktiker som inte accepterar några absurda misstag. Det hjälper mig mycket, det får mig att se padel på ett annat sätt."

Förhållandena kl padel

”Förändringar i förhållandena kan vara komplicerade. Du kan spela inomhus eller utomhus, på banor med gallret överst, eller ett mycket hårt galler med en boll som inte studsar. Det finns också fukt, sol, vind...

Det kan förändra resultatet av matcher. Till exempel klarar sig Coello och Tapia i åttondelen på Roland-Garros eftersom de andra är stressade, men de förlorar 5/3 servar för att följa efter i tredje, mot ett mycket ungt par (reds. Ramirez/Garcia). De tar nästan ut Coello/Tapia, för det är så varmt och eftersom de är två bombplan kommer det uppenbarligen bra ut från racketen. Så med tiden kommer förutsättningarna att bli viktiga. Vi vet att det finns par som är svåra att spela utifrån det.”

Stora spelare, stora fält

"På tv eller YouTube vill folk se de bästa fröna. Om vi ​​sätter Coello/Tapia på en sidobana kommer alla att vilja gå till den banan. TV vill ha fler åskådare och ha så många som möjligt.

Seed 1 och 2 måste alltid spela på centercourt eller bana 2 när det är en andra center."

public greenweez Paris major roland garros 2023
PARIS FRANKRIKE 09 SEPTEMBER Paris Premier Padel 2023 på Stade Roland Garros den 09 september 2023 i Paris Frankrike Foto av Silvestre SzpylmaPremier Padel

Thomas Leygues grepp och racketar

”Jag spelar med ett övergrepp på grundgreppet och med två racketar. Jag byter dem var tredje eller var fjärde uppsättning så att de alltid är ungefär likadana. Jag ska försöka göra som Bela (reds anm. Fernando Belasteguín) och byta till tre racketar. Det var han som gav mig idén.

Jag svettas mycket så det låter remmen torka och båda racketarna håller samma spelnivå.”

Thomas intervju i sin helhet:

En väckelse för Bastien Blanqué?

– Jag hade en komplicerad start på säsongen. Jag kunde inte spela på några veckor, jag kom tillbaka med Benoit Theard, sedan med Julien Seurin. Vi hade några bra matcher med Julien, men vi hade svårt att slappna av tillsammans på planen.

Vi gjorde en sydamerikansk turné med Dylan som gick bra. Vi lottar i Mendoza och semifinal i Mexiko. Vi hade en wild-card på Roland-Garros tog vi poäng i rankingen.

De nationella och internationella kretsarna är väldigt olika. Med Thomas spelar vi väldigt bra tillsammans i Frankrike, men internationellt har vi aldrig jätteresultat. Han har sin partner och jag har min. Jag hoppas att saker och ting kommer att fortsätta med Dylan och att vi kommer att fortsätta göra fantastiska saker på banan. "

"2 timmar av padel och minst 1h30 fysik per dag"

"När jag kom tillbaka från min skada hade jag fysisk träning väldigt tidigt på morgonen, runt 8. Efteråt tränade jag padel två timmar, sedan mer fysisk träning på eftermiddagen. Jag försöker hålla den här rytmen så mycket som möjligt. Turneringarna är så på varandra följande att vi måste minska mängden träning.

Jag hittade en bra balans i Toulouse, men jag tror att för unga människor måste man åka till Spanien. Personligen hade jag min erfarenhet i Madrid i mer än 5 år. Jag hade utmärkta tränare, lyxsparring på träningarna. Nu ska jag hitta min mentala balans, men resultaten är bra, allt är bra.”

Franska mästerskapen

"Med Thomas spelar vi så bra i Frankrike att det är liten chans att vi separerar. Under de kommande åren kanske spelarna inte längre spelar dem och det kommer att finnas Premier Padel på samma gång. Kanske är det det som kommer att göra skillnaden.

Vi är i alla fall bra med Thomas. Vi får se baserat på resultaten och allas önskemål."

Att behålla de bästa spelarna i Frankrike

"Om det är Premier Padel i Argentina samtidigt som de franska mästerskapen kommer vi tyvärr inte längre att kunna komma och göra dem. Jag hoppas inte.

Det är viktigt att behålla de bästa spelarna i Frankrike, för ekonomin av padel Fransmän, amatörer, ungdomar som identifierar sig... Det finns åtminstone två P2000-turneringar organiserade och ett stort franskt mästerskap. Annars för utvecklingen riskerar det att bli komplicerat.”

P2000 pålagt spelare?

"De bästa spelarna har kontrakt med förbundet. Det kräver att vi tar stegen FFT Padel Tour och kretsens stadier. Trots allt förblir prioriteringen hos FIP:erna. Förbundet vill att vi ska vara bäst på internationell nivå så det är normalt att vi ser färre och färre franska dagar komma tillbaka."

"De padel är en ung sport, jag tror att det tar tid. Nästa år kommer det att finnas 24 tillkännagivna etapper av Premier Padel, sedan FIP Rise. Om förbundet lyckas ta några steg och ett stort franskt mästerskap kommer det att bli fantastiskt, och de franska spelarna kommer tillbaka. Att samla in prispengarna, få in fler människor på läktaren, göra bättre publicitet, det skulle också hjälpa.”

En P2000 på Roland-Garros?

”Att öppna Roland-Garros i en vecka kostar mycket. Vi ska ta hänsyn till all säkerhet, organisation, omklädningsrum m.m.

"Vi behöver kanske också upprätthålla en viss hierarki mellan proffskretsar och nationella kretsar. Vi får inte blanda ihop allt. Den ekonomiska modellen är inte densamma. Jag tror att de vill särskilja internationella kretsar, som Premier Padel med en grand Chelem på Roland-Garros andra nationella scener, som det franska mästerskapet som fortfarande är mindre starkt.”

"När allt är organiserat kommer vi att ha väldigt vackra internationella och nationella banor."

Se hela intervjun nedan:

Amance Redondy

Blev ett fan av padel, jag tänker hålla dig uppdaterad med alla nyheter padel ! Vi ses snart i backen!