Hans framtid med Sanyo, utvecklingen av padel, betydelsen av hans familj... The Kung Bela anförtror sig vid mikrofonen av Padel Magazine.

Fernando Belasteguin - Premier Padel Qatar major

Le padel ändrats

"Allting förändrades. Alla sporter har förändrats. Men jag tror att spelhastigheten och terrängen är de saker som har utvecklats mest.

Även om vi reser mycket så har jag ingen mental tränare. Jag hade en då, för jag behövde den. Men länge har jag ingen längre. Det svåraste är att vara borta från min familj, det som betyder mest för mig är att få deras stöd. Om min fru och mina barn stöttar mig, anpassar jag mig till det som kommer i min väg."

Varje partner har låtit Bela växa

Fernando Belasteguin och hans partners

”Jag tror att alla partners jag har haft vid min sida har varit partners som har gett mig mycket på planen, var och en i sin tid och var och en med sin egen kondition. Jag försökte anpassa mitt spel för att få ut det bästa av min lagkamrat.

Sanyo/Bela version 2.0

Bela Sanyo slår racket Premier Padel Qatar Major 2023

"Jag tror att vi har varit väldigt tydliga med varandra (med Sanyo). Vi är ett väldigt starkt par och jag känner att det är det som har varit annorlunda sedan första gången. Vi vet vad vi kan och inte kan göra. Vi ändrade också en hel del saker.

Le padel förändras från år till år, Sanyo slutade tvåa och jag slutade trea förra året. Om vi ​​inte anpassar oss till förändringarna i sporten så eliminerar det oss väldigt snabbt. I år är det samma sak, vi måste anpassa oss till de nya paren.

Vårt huvudmål är att kunna delta i alla turneringar. Vi har 44 och 39 år, vi vet att om vi gör alla steg i kretsarna kommer vi att bli ett väldigt svårt par att slå."

För att se hela intervjun finns den nedan:

Vincent Gallie

En fan av oval fotboll, rund boll men också racketsporter, blev han stucken av padel under sin tonårstid i Galicien. Lika bekväm framför kameran som bakom en mikrofon kommer Vince att kunna ta med sig sin vision och expertis som fan av den lilla gula bollen.