Benjamin Tison tar tyglarna på den höga nivån padel till franska tennisförbundet. Denna utnämning markerar hans internationella pensionering och slutet på hans karriär som nummer 1 i landslaget. Intervju.

Ett drömjobb

"Onsdag morgon den 13 december tog jag ett viktigt beslut: jag tackade ja till ett otroligt erbjudande om att bli senior manager padel på FFT. Detta är, för mig, drömjobbet, och jag tänker ge tillbaka till padel allt han gav mig och att bidra till dess utveckling.”

Ett allmänt uppdrag på hög nivå av padel

"Min roll kommer att täcka allt som rör den höga nivån, oavsett om det är bland ungdomar eller vuxna, inklusive valet av väljare och skapandet av CNE padel. Min kunskap om padel och Spanien, tror jag, kommer att vara en stor tillgång för att strukturera padel i Frankrike."

Aitor förstod, även om han var besviken

"Idag meddelade jag Aitor Garcia vår separation. Han förstod mitt beslut, även om han förståeligt nog var besviken, särskilt med tanke på våra senaste resultat.”

Aitor Garcia Ben Tison

Ett svårt beslut att ta

"Eftersom jag var på toppen av min karriär var det här beslutet inte lätt. Jag tillbringade många sömnlösa nätter med att tänka, men jag tror att jag gjorde rätt val. Jag är väldigt motiverad att ta mig an denna enorma utmaning.”

En tidigare avstängning än väntat

”Efter att ha diskuterat det länge med mina tränare, min pappa och Alix, kom jag fram till att jag fortfarande hade lite utrymme kvar, men att jag förmodligen aldrig skulle komma på topp 30. Återigen var det denna position som ledde mig till sluta tidigare än planerat."

Europeiska besvikelser

"Ögonblicken av stor besvikelse var EM i Italien, där jag inte kunde ge mitt bästa på grund av en skada, och vår dåliga prestation med Adrien Maigret vid Europaspelen."

Separationen med Teo Zapata

”Folk frågar mig ibland om jag ångrar min separation från Teo Zapata. Jag tror inte det. I verkligheten var det ett bra beslut för oss båda. Vi tillbringade nästan ett och ett halvt år tillsammans, vilket är betydelsefullt i padel modernt där byten av partner är frekvent. Teo är den spelare jag har spenderat mest tid med på den professionella kretsen. Vi förblev vänner, även om vårt äventyr tillsammans hade tagit slut.”

Tison Zapata Toulouse 2022 farväl

Ångrar lite med Marc Quilez

"Det jag ångrar är Marc Quilez. Även om han spelade väldigt bra, lyckades jag aldrig spela mitt bästa padel med honom, vilket är synd.”

De bästa minnena

"Min första huvuddragning in World Padel Tour de Vigo med Teo Zapata 2021 har en speciell plats i mitt hjärta. Det var en tid då borden var extremt konkurrenskraftiga och att delta i dem var redan en stor seger, särskilt för en fransman. Året därpå fortsatte vi med Teo: huvuddragning i Miami, sedan igen i Vigo. Det var mycket bra tider. 2022, denna åttondelsfinal i Milano med Facundo Domingo, och i år, denna fantastiska åttonde plats vid Decathlon Amsterdam Open i World Padel Tour med Clément Geens, var höjdpunkter.”

"Med Teo, Facundo, Clément och Aitor Garcia uppnådde jag otroliga resultat."

Slutet för Frankrike-laget

"Med tanke på min nya position tror jag inte att jag kommer att spela på den internationella kretsen eller i stora franska evenemang, men jag kommer definitivt att fortsätta spela med mina vänner och i små turneringar. Jag kan inte välja väljare och spela samtidigt, så jag kommer att ha en annan roll att spela. Naturligtvis kommer detta att bli en stor miss.

Att lämna det franska laget och alla känslor som spelare, samt känslan av att stanna på toppen, är inte lätt. Men livet är gjort av val. Så, utan några ånger, tvärtom, jag ser fram emot att börja detta nya äventyr så snart som möjligt!”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.