Intervju med Benjamin Tison, fransk nummer 1, efter hans förlust tillsammans med Victor Mena mot Sergio Alba och Raul Marcos vidare en poäng på 7/6 3/6 7/6 under den första omgången av den andra upplagan av Greenweez Paris Major.

Ärligt talat berättar fransmannen om sin besvikelse över detta svåra nederlag och talar om en skada som kan få konsekvenser för hans kalender, särskilt för de franska mästerskapen i padel väntas om två veckor.

Många möjligheter att vinna detta spel

"Det var en match som vi borde ha vunnit i raka set, ganska enkelt. Vi hade en 5/2 ledning med ett dubbelbrott i första set. Vi började bra, de, lite mindre. Men situationen har förändrats. Vi släppte in tre matcher, spelade en tie-break där vi hade två set poäng, men vi förlorade det.

I andra set vann vi 6/3, trots att vi hade break-poäng i varje match, vi kunde ha vunnit detta set 6/1 eller 6/0.

I tredje set ledde vi med 4-1 med ett dubbelbrott, men min kondition försämrades.”

Ben Tison

"Jag skulle inte ha spelat om det inte hade varit för Roland-Garros"

"Om det inte hade varit Roland-Garros, skulle jag inte ha deltagit i den här turneringen. Jag skadade min handled för tio dagar sedan. Sedan dess har jag inte spelat. Jag går på starka antiinflammatoriska medel och mot slutet av matchen kände jag ett tapp i energi.

Det var en fysiskt krävande match med mycket intensitet och långa rallyn. Ju mer matchen fortskred, desto svårare var det. Det var svårt för Victor att träffa bollen, även om han brukar göra det väldigt bra.

Förutsättningarna jämnade ut mötet. Det var en bra match, men den kommer att bli svår att övervinna. Det är sport, det är livet. Det blir andra nederlag, andra segrar.

När Victor spelar bra får han sensationella poäng. Jag var stabil, men det var han som gjorde mål och gjorde misstag. Mentalt var det svårt för honom, eftersom våra två motståndare kom från hans akademi i Madrid, tillsammans med sin tränare. Vi hade också vår tränare, men jag tror att av tio liknande matcher skulle vi ha vunnit åtta.”

Ben tison vitor ledde coaching

"Om vi ​​hade förtjänat det hade vi vunnit den här matchen"

”Jag skulle inte säga att det var en positiv match, trots sammandrabbningen med högre rankade spelare än oss. Jag är besviken, för vi var så nära segern. Jag tror att om jag verkligen förtjänade det så hade jag fått det.

Jag är väldigt uttrycksfull, vare sig det är uppmuntrande eller kritiserande. Victor är fortfarande ung och har gått igenom tuffa tider. Vår förståelse på plats är god. Jag är krävande, ännu mer mot mig själv.”

Ben Tison

En oviss framtid för franska mästerskapen

”Gällande framtiden hade jag planerat att delta i WPT i Madrid. Men med mina hälsoproblem kommer detta inte att vara möjligt. Jag hoppas vara redo för de franska mästerskapen. Läkaren rekommenderade en månads vila. Jag är inte säker på någonting för tillfället, men jag kommer att fokusera på min återhämtning och inventera.

Angående de franska mästerskapen kan jag inte ta risken för en långvarig skada. Så jag ska ta hand om min hälsa och inventera. Jag kan inte garantera min närvaro, men jag ska göra mitt bästa för att vara där. Om jag deltar så blir det på antiinflammatoriska men jag blir nästan 100%, som under GMP där jag tycker att jag fortfarande spelade bra. Jag kommer att ge allt för dessa mästerskap.”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.