Franske nummer 1 Benjamin Tison kom till vår mikrofon efter sin nederlag på Roland-Garros med Victor Mena mot Alba/Marcos. Parisaren återkommer till denna besvikelse.

Ett tufft nederlag

Tison-Mena-Paris-Major-2023-Roland-Garros

"Det är en match som vi måste vinna i två set, riktigt enkelt. Vi leder 5/2 dubbelpaus i första set. Vi fick en väldigt bra start på matchen, och sedan vände det: vi gjorde tre dåliga spel. Vi spelar en tie-break där vi får två setpoints, men vi lyckas tappa det.

I andra set vinner vi 6/3 medan vi har breakpoäng i alla matcher och vi kunde ha vunnit detta set 6/1 eller 6/0.

I det 3:e setet leder vi 4/1 dubbelpaus och sedan ger jag upp fysiskt..."

smärta i handleden

"Om det inte hade varit Roland-Garros, skulle jag inte ha spelat den här turneringen eftersom jag skadade min handled för 10 dagar sedan. Jag har inte spelat sedan dess. Jag går på antiinflammatoriska läkemedel och till slut var jag lite av.

Men det ändrar inte det faktum att vi måste vinna den här matchen i raka set.

Det var en fysiskt tuff match med mycket intensitet och långa poäng. Ju mer matchen fortskred, desto mindre kom det ut. Det var svårt för Victor att skriva när han brukar skriva väldigt bra.

Förutsättningarna balanserade matchen. Det var en väldigt bra del, men den kommer att bli svårsmält. Det är fortfarande sport, det är livet. Jag kommer att förlora andra, jag kommer att vinna andra. "

Victor Mena, en diamant som behöver putsas

"När han spelar bra vinner han otroliga poäng. Jag var väldigt solid, men det var han som gjorde poängen och misstagen. Mentalt var det riktigt jobbigt för honom som är från Madrid-akademin: eftersom våra två motståndare var från hans akademi med sin tränare. Jag tror att den här matchen, vi spelar den 10 gånger, vi vinner den 8 gånger.

Jag är väldigt uttrycksfull, oavsett om det är för att uppmuntra honom, eller när jag upptäcker att han inte respekterar taktiken. Han är fortfarande ung och han har haft tuffa tider. Vi kommer bra överens på planen, det är inga problem. Jag kräver, och säkert ännu mer med mig själv...

Vi kan inte säga att det är en positiv match, även om vi spelade mot spelare som är 38 och 62, alltså bättre klassade än oss. Jag är besviken eftersom vi rörde den här segern, vi ville uppleva ytterligare ett ögonblick i en andra omgång på Roland Garros. Men jag tror att om jag hade förtjänat det, skulle jag ha vunnit det..."

PC: Premier Padel

Amance Redondy

Blev ett fan av padel, jag tänker hålla dig uppdaterad med alla nyheter padel ! Vi ses snart i backen!