Full av ambition, Frankrikes vice mästare avser att få årets första P2000 från Padel Horisont. Säkra på sin styrka gav de upp sig till vår mikrofon utan filter.

Att vara seedad 2, "en lättnad för dem"

Padel Magazine : Kunde ni två träna lite? Vi lämnade dig på en något frustrerande ton för dig med ett nederlag i finalen i de franska mästerskapen. Är du redo att slåss igen för att få en titel i P2000?

Thomas Leygue : "Ja, vi kunde träna tillsammans den senaste veckan, så vi hade några dagars träning. Det var finalen i de franska mästerskapen, finalen i de tre senaste franska turneringarna som var liknande. Varje gång vi kommer till en fransk turnering är det för att leta efter seger såklart. Vi är redo för en ny kamp, ​​vi kommer alltid för att söka titeln "

Bastien Blanqué : "Som Thomas säger, vi tränade den här veckan i Madrid, vi tränade tre dagar med Gaston, hans tränare. Vi kommer hit för att vinna, så fort vi kommer tillbaka till Frankrike vill vi vinna. Vi har en fin bild, så vi får se vad som händer."

Padel Magazine : Precis på bordets nivå kunde du se vem du skulle spela. Vi vet att förra året i P2000 med din ranking riskerade du att hamna i den mest komplicerade delen av tabellen. Nu är du seedad 2, saker har förändrats. Är detta en lättnad för dig?

Bastien Blanqué : ” Det är en lättnad eftersom jag var bra rankad men Thomas var 70:e franska spelare, vi var seedade på 25:e plats så det var komplicerat (skratt). Nej, skämt åsido, ja det är en lättnad för förra året hade vi alltid den här pressen att spela ut Ben och Jo från semifinalerna. Det är roligare att spela dem i finalen och det är mer intressant för oss att ha en "lättare" match i halvlek utan att förringa de andra. "

"Att hitta mig själv på Chatrier, en barndomsdröm"

Padel Magazine : Vi ska prata lite om de olika kretsarna. Vad är ditt program för de kommande månaderna, vilken krets kommer du att spela och kommer du att ses? vid Roland-Garros på Philippe Chatrier ?

Thomas Leygue : Så jag tror att Bastien gillar mig, vi har inget kontrakt med WPT. Så vi är två helt fria spelare och det verkar för mig att det är så för alla franska spelare. Personligen går jag till alla kretsar, vare sig det är APT, FIP eller WPT. Så fort jag kan gå på en turnering och jag mår bra fysiskt så går jag. Efteråt hoppas jag såklart hamna på Roland-Garros, för att ha antingen en wild-card eller hitta min väg genom resultaten. Men det är sant att det är en barndomsdröm att hitta mig själv på Philippe Chatrier. "

Bastien Blanqué : "Detsamma på min sida, jag har inget kontrakt med WPT. Vi ser att den nya FIP-kretsen Premier Padel visade fantastiska saker i Doha: med bara två kvalomgångar, bra spelförhållanden och bollbyten varje gång. Vi kan se att de vill göra saker bra, så det är riktigt häftigt för oss spelare och prispengarna är också intressanta. Vi kommer att fortsätta tillsammans med APTs, FIPs, för att ta poäng och uppnå våra mål att sluta bland de bästa spelarna i världen. Det kan gå olika vägar, men vi kommer att spela allt. "

Inte stängt för tanken på att spela tillsammans utanför den franska kretsen

Padel Magazine : Just på detta vet vi att ni inte spelar tillsammans utanför den franska kretsen. Är det möjligt att vi ser dig på turneringar tillsammans utanför P2000 och franska mästerskapen? Eller planerar du att göra allt med dina respektive spanska partners?

Thomas Leygue : "I år är vi fast beslutna att spela alla P2000 och de franska mästerskapen tillsammans. Jag har också förbundit mig med min spanska partner att spela på den spanska kretsen i år. Efter att framtiden är gjord av vändningar, så vi är inte stängda för idén "

Bastien Blanqué : ” Ja, vi är verkligen inte stängda för idén. Thomas till sin spanska partner som han tränar i grupp med, jag byter många partner men vi får se vad som händer. Där är vi redan engagerade i P2000 och de franska mästerskapen, men kanske kommer vi att spela tillsammans om möjligheten dyker upp för ett FIP ​​eller om vi är ensamma på en scen i WPT. "

Padel Magazine : Sista frågan, de fick spelarna att rösta på Premier Padel för att veta om det var "punto de oro" eller fördel/slips, vilket föredrar du mellan de två systemen?

Thomas Leygue : ”Det är motsägelsefullt vad jag ska säga men jag röstade på den avgörande punkten och till slut visade det sig att fördelen segrade röstmässigt. Alla spelare som var med i föreningen fick rösta. Jag befann mig i "fördel"-läge där, och jag var väldigt nöjd. Det är sant att det i slutändan inte förändrar mycket för att skydda hans servicespel: om du är oavgjord beror det på att du spelar dåligt. Oavsett om det är en fördel på den franska kretsen eller där borta, så finns det inte många förändringar , så länge jag spelar padel Jag är glad "

Bastien Blanqué : " Jag kunde inte rösta eftersom jag ännu inte var ansluten till spelarföreningen, det gjordes under veckan. Om jag var tvungen att rösta hade den gyllene punkten inte stört mig. Jag tycker att för sport, vid 30A sätter det en viss press på spelarna. Som Thomas sa, om du är 0-40 eller oavgjort betyder det att du hade ett dåligt servicespel. Nu är det bra att spela fördel/oavgjort, för om du får oavgjort, förlorar du inte poängen direkt. "

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.