Carla Touly och Maaike Betz lyckades inte skapa turneringens lilla överraskning under FIP Rise Copa Rotterdam mot seed nummer 2, Helena Wyckaert och An Sophie Mestach.

Carla Touly ser tillbaka på sin match i Rotterdam genom att analysera sin match:

– Det var verkligen en väldigt bra match trots förlusten. Jag känner att mitt spel håller på att förbättras och jag ser många framsteg. Det är mest uppmuntrande. Det vi saknade mot detta utmärkta belgiska par var guldpoängen. Av de 5 erhållna konverterade vi bara en. Uppenbarligen kostar det mycket i slutet av matchen. Den här matchen avgjordes av få saker.

I andra set ledde vi 3/1, men vi kunde inte komma ifrån det. De har varit väldigt solida och konsekventa. Vi var däremot lite oregelbundna i vårt spel, varvade väldigt bra passningar och moment med för många fel. Till slut vann den mest konsekventa.

Min revansch mot Helena blev inte av den här gången, men jag kan inte vänta med att se henne igen, för jag är övertygad om att nästa kommer att vara för mig. Vi pratar om det första belgiska paret, och de spelar verkligen väldigt bra. Jag kommer gärna närmare och närmare deras nivå. För att slå dem måste du vara redo att lägga 10 bollar i banan.

Jag är motiverad och i bra form inför de franska mästerskapen nästa helg.”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.