Federico Chingotto håller på att anpassa sig efter sin separation från Juan Tello. Argentiniaren förklarar sig vid mikrofonen av Padel Magazine depuis Monterrey och majoren av Premier Padel.

Separationen var svår

Lorenzo Lecci Lopez: Är faciliteterna för denna major på nivå med säsongens 3 andra majors?

Federico Chingotto:"Jag tror det. Alla faciliteter är helt i nivå med denna turnering. Hela lagets arbete Premier Padel är alltid väldigt bra.”

Lorenzo Lecci Lopez: Din separation från Juan Tello dynamiserade kretsen. Hur känns det att spela med någon annan efter så mycket tid med Juan?

Federico Chingotto:"Det är väldigt svårt. Jag försöker fortfarande anpassa mig. Vi hade lekt med vår spelstil väldigt länge, med väldigt markerade spelsekvenser som vi kunde utantill. Lite i taget med Javi Garrido tar vi våra märken och vi blir ett farligt par.

Förbättra mig själv

Lorenzo Lecci Lopez: På ett personligt plan, tror du att denna separation gör att du kan hitta nya punkter att arbeta på som du inte sett tidigare med denna berömda spelstil med Juan?

Federico Chingotto:"Ja, och det var därför vi gjorde slut. Vi ville förbättra oss genom att prestera på ett annat sätt. Försök att prestera bättre på ett personligt plan. Jag tror att det kommer att vara bra för båda att utvecklas.”

Lorenzo Lecci Lopez: På vilka punkter känner du att du kan förbättra dig?

Federico Chingotto:– Jag tror att jag kan förbättra mig på många punkter. I försvaret skulle jag vilja korrigera några rörelser, i anfallet jobbar jag mycket på min smash, och även på de andra skotten för att vara mer offensiv. Jag vill förbättra mig själv.”

Vad jag frågar Garrido

Lorenzo Lecci Lopez: Kommer projektet med Garrido att fortsätta 2023?

Federico Chingotto:"Vi har inte riktigt pratat ännu men jag tror det. Självklart måste jag träffa mina tränare för att se vad som är det bästa beslutet för mig.

Lorenzo Lecci Lopez: Vad gillar du med Garrido?

Federico Chingotto:"Javi har många egenskaper. Han är en väldigt explosiv spelare. Jag tror att han måste täcka mycket mark med sina fysiska egenskaper, för när han gör det sätter han stor press på motståndarna. Det är vad jag ber honom när vi spelar."

Slitage är viktigt

Lorenzo Lecci Lopez: Dagarna går och det verkar som att WPT kommer att fortsätta och det Premier Padel kommer att anordna minst 8 turneringar nästa år. Är du redo att spela ännu en säsong så fysiskt och mentalt krävande?

Federico Chingotto:"Vi pratar om det. Den här säsongen var förändringen väldigt stor med så många turneringar och det var svårt. Vi ska försöka förbereda oss på det. Det är väldigt tufft mentalt. Jag känner att det i slutet av säsongen är svårare än vanligt. Jag vill att det ska ta slut, hitta min familj. Slitage är viktigt och alla spelare går igenom det.”

Lorenzo Lecci Lopez: Vilka saker vill du förmedla till ungdomar?

Federico Chingotto:"Jag försöker föra vidare det som min familj ingjutit i mig. Alltid kamp, ​​ansvar, uthållighet. Allt är genomförbart. Jag är liten till växten men man måste alltid kämpa för vi kan komma dit. Även om du misslyckades med att bli nummer 1, om du gav 100%, är hjärtat fyllt. Du kan gå och sova i fred."

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !