Au 4PADEL bordeaux för Cupra Padel-Point Tour, Dorian de Meyer kom för att spela en uppvisningsmatch och gav oss en stund att prata om sin debut kl padel, Av Paris Major kontrovers och hans historiska partnerskap med Thomas Vanbauce.

Tennisegenskaper som tjänar honom väl padel

"En bra hand, det korta spelet och framför allt en bra vision av spelet, jag tror att det är dessa egenskaper som gjorde att jag nådde den nivå jag har idag i padel. "

En långvarig förening med Thomas Vanbauce

"Med Thomas är historien lite galen. Vi träffades i matteexamen. Vi spelade tennis tillsammans. Samtidigt som mina studier jobbade jag på Decathlon och alldeles intill, ett padel rosen, den stora Padel. Jag ringde Thomas så att vi kunde prova den här sporten. Vi var hooked från första matchen och vi startade turneringarna. Då byggdes vårt gemensamma projekt och vi är här idag. Han är en av mina bästa vänner innan han var min partner."

Motsatta egenskaper, styrka eller svaghet?

"Det är en styrka, men samtidigt är det också ett fel eftersom folk vet hur man spelar mot oss. De kommer att lobba mig mycket och få Thomas att försvara. Jag måste fokusera på anfallet och Thomas på försvaret.”

Thomas Vanbauces egenskaper och brister

"Hans dunderträff. När du är lobbad vet jag inte hur det känns att slå för att avsluta poängen. Jag måste alltid göra tre eller fyra viboras. Jag är spelaren som gör poängen och han är den som avslutar den."

"Hans forehand volley, när han klipper det är det verkligen dödligt. I höger spelarhörna gör det väldigt ont. Jag har inte den, och jag skulle verkligen vilja ha den."

"Hans brist på hand, Men det är inte alltid fallet. I det korta spelet, så fort han måste ha en liten hand och glida bollen genom fötterna, är han inte särskilt bekväm. Han rusar lite, han har fått handen i frysen lite grann. Så fort det finns små bollar att spela, tvingar jag mig verkligen och jag kommer för att hjälpa honom.”

Jean-Thomas Peyrou: den tredje pusselbiten

”Jean-Thomas är lite speciell eftersom jag har känt honom väldigt länge. Vi spelade tennis tillsammans. Det är någon som såg mig växa, han kände mig när jag var 15.

Lite i taget steg han i nivå, han gjorde sin plats i padel franska. När han bestämde sig för att sätta sin karriär på botten, gick han över till coaching och tog oss under sina vingar.”

Ange de 200 bästa spelarna i världen

"Jag är för närvarande 270:a i världen, jag har 50 FIP-poäng för att nå mitt mål. Sedan för 2024, att komma in på 150-talet, skulle det vara den heliga gralen, det är vad vi tränar för varje dag."

"I Frankrike med Thomas vann vi flera P1000, vi hade bra resultat i P2000. Att komma in på topp 10 verkligen det är målet, och att komma förbi Adrien Maigret till exempel... Och naturligtvis en uttagning till det franska laget, det skulle vara otroligt.”

Avsnittet Paris Major 2023: "en djup orättvisa"

"Jag gillar att vara kontant, folk känner mig för det. Jag tycker att det som hände utan tvekan är kränkande och jag har gjort det känt och jag kommer att upprepa det så många gånger som behövs. Jag tycker verkligen att detta är en djup orättvisa. Nu, som JT säger: ”vi får inte räkna med wild-cards, det är subjektivt, det är upp till turneringsarrangörens gottfinnande". Det är så det är, nu ska vi kämpa för att inte behöva det och det kommer att vara vår största revansch.”

För att se hela intervjun med Dorian:

Léa Deutsch

Passionerad om Padel sedan 2018 med många erfarenheter inom kommunikation och innehållsskapande vill jag dela min passion med dig genom mina skrifter.