Närvarande vid den 10:e upplagan av Cupra Padel Point-Torn äger rum i Rennes i helgen, en av utsikterna för padel Franska, Dylan Guichard, kom till vår mikrofon.

Roland-Garros: "Vi förväntade oss inte att se så många människor för att kvalificera sig"

Padel Magazine : I juli förra året kunde vi se dig på domstolarna i Roland-Garros inom ramen för kvalifikationerna för Greenweez Paris Premier Padel Major tillsammans med Ludo Cancel. Tyvärr förlorade du i kvalet mot Nallé Grinda och Ruben River Serra. Mer än en och en halv månad senare, vad är din bedömning av denna upplevelse?

Dylan : ”Att ha förmånen att få spela på Roland-Garros, för en tid sedan hade jag aldrig föreställt mig att kunna göra det. Sen att ha lyxen att ha en nästan full bana med många supportrar, jag tror att det är första gången.

Att också kunna upptäcka Roland-Garros som proffsen, att vara i proffsens riktiga omklädningsrum med de riktiga sjukgymnasterna etc. var verkligen otroligt.

Om inte på matchen så tycker jag att vi saknade lite bättre överallt. Vi spelade mot Ruben Rivera som var en väldigt bra spelare och som fortfarande är det, och Nallé Grinda som spelar mindre men som är väldigt rutinerad och som är väldigt bra. Han spelade också en mycket bra match den dagen med väldigt få fel. Vi saknade lite stringens och aggressivitet, jag tror också att vi taktiskt kunde ha gjort det bättre.

Vi låste in oss i diagonalen av Ludo mot Ruben lite för mycket, han hade svårt att ta övertaget, vilket är normalt.

Och även jag tror att det var lite 50-50, jag togs också in på många poäng. Till slut blev vi trasiga två gånger, jag tror att det var ner till detaljerna. Erfarenhet spelade in och det faktum att vi inte riktigt var med ännu, helt enkelt.

Efteråt drar vi mycket lärdomar av det. Vi var generellt nöjda med det vi gjorde, för vi har inte spelat ihop särskilt länge och det var redan väldigt bra att kunna utvecklas på RG. »

Padel Magazine : Tror du det kommer ett före och ett efter Greenweez Paris Premier Padel Major ?

Dylan : "Jag tycker att organisationen har varit otrolig. Det var inga problem, vi blev väldigt väl mottagna oavsett om det gällde transporter, hotell... Det fanns inget att klaga på när det gäller spelarnas förutsättningar.

Jag tror att det kommer ett före och efter i den meningen att turneringen planerades för sent till en turnering av den här storleken. Jag tänker mig att nästa år om det blir mer kommunikation tidigare så kan publiken tiodubblas.

Kvalmässigt hade vi inte förväntat oss att se så mycket folk, för i slutändan var det helg och det var riktigt härligt. Det var verkligen mycket folk. Men jag tror att man tillkännager det tidigare och lägger mer vikt vid kommunikation, kombinerat med utvecklingen av padel ett år från och med nu tror jag att det kommer att vara mycket mer folk och det kommer att vara dubbelt eller till och med tre gånger högre. »

Dylan Guichard & Ludovic Avbryter på plan nr 3 på Roland-Garros

Ett år i "100%"-läge padel"i Barcelona

Padel Magazine : När vi intervjuade dig i Doha för Premier Padel, berättade du för oss att du var i Madrid både för lektionerna och för padel. Var är du för närvarande? Är du fortfarande i Madrid?

Dylan : "Så nu har saker och ting förändrats ganska mycket. Jag kom tillbaka från Madrid i maj i slutet av mitt läsår. Jag jobbade i somras och där bestämde jag mig för att pröva lyckan i ett år, i 100%-läge padel. Så jag lämnar Madrid för att åka till Barcelona. Vi ska träna på Pablo Aymas akademi, och jag har goda vänner som följer mig: vi ska vara rumskamrat med Manu Vives, Julien Seurin och Philémon Raichman. Det kommer att bli jättebra, för vi kommer också att vara lite med Ben (Tison) och Scat' (Jeremy Scatena) på träningen och målet är att nå den högsta nivån.

Tills vidare kommer vi att stanna på FIP-kretsen. Vi kommer att fokusera mycket på det och försöka göra så många turneringar som möjligt till december. Målet är att försöka få tillbaka våra poäng i Major-kvalifikationerna i Mexiko i slutet av november-början av december. »

Padel Magazine : Exakt hur lyckades du stämma av din karriär som fotbollsspelare padel och dina studier?

Dylan : – Förra året var det ärligt talat inte lätt eftersom jag var lite mittemellan. När jag ser tillbaka säger jag till mig själv att det fortfarande var bra och jag gjorde bra framsteg, men jag hade intrycket av att göra allt halvvägs: jag hade träningen för att padel på morgonen och sedan var det loppet att gå på college. Jag hann inte göra allt jag ville, speciellt inte tiden att göra den fysiska träningen som är det viktigaste för mig tror jag, för det är där jag har flest brister.

Jag tror att upp till den franska topp 50-30 är förenligt. Efter det, eftersom jag vill prova på äventyret och varför inte bli proffs, vill jag ge mig själv fullt ut till padel och sluta mina studier. Om det någon gång inte går bra vet jag att jag har min licens och jag kommer att fortsätta utan problem. »

"I symbios" med Ludovic Cancel under Mas P2000

Padel Magazine : För närvarande är du en del av de vackra löften om padel franska. Ludo och du missade en första titel tillsammans på en P2000. Vad behöver du för att klara den här kursen enligt dig?

Dylan : "Jag tror att vi mentalt var där, jag gillade särskilt vår attityd i den här turneringen. Vi var båda i symbios, vi kom riktigt bra överens, vi kämpade bra.

Jag har legat runt 30:e plats länge och jag hade inte vunnit den här typen av klyvmatcher än. De allra bästa var inte där, men vi kunde ta tillfället i akt. Definitivt inte fullt ut eftersom det var detta nederlag i finalen, men ärligt talat vid den tiden var jag fortfarande väldigt nöjd med min turnering. Om jag innan tävlingsstart hade fått veta att jag skulle förlora i finalen så hade jag skrivit på direkt. Och då är det sant att det är lite tråkigt, för i slutändan tror jag att det blev 50-50 i den matchen, men Yann och Manu spelade väldigt bra.

Jag tror att skillnaden gjordes på nivån av aggressivitet: varje start av setet vi lämnade med nya bollar, togs vi in ​​eftersom båda spelar väldigt snabbt och slår väldigt bra. Vi blev överraskade och det var vad det handlade om. I slutändan var det också en fysisk dimension som utspelade sig under matchen. Fysiskt är de två bättre än mig, jag var fortfarande bra men jag saknade den här explosiviteten, det här lilla extra steget som jag hade i förra matchen.

Men totalt sett är det fortfarande en väldigt bra turnering. »

Mål: nå kvartsfinal vid nästa franska mästerskap

Padel Magazine : De franska mästerskapen närmar sig, med vem ska du spela dem och har du satt upp ett specifikt mål?

Dylan : ”Det blir såklart med Ludo Cancel, efter vad vi har gjort är det logiskt. Vi vann Bretagne-mästerskapen tillsammans, det var coolt.

Har vi satt upp mål? Ärligt talat nej, det diskuterade vi inte riktigt. Efteråt finns det fortfarande ett mål som är att vara i 8-fröet till dessa franska mästerskap. Ludo är mycket väl rankad i den franska rankingen, eftersom jag var i Madrid har jag inte gjort många turneringar i Frankrike på sistone. Men här ligger jag runt 220:e plats i världen, normalt är det två eller tre FIP-turneringar innan de franska mästerskapen. Jag hoppas kunna komma in bland de 200 bästa och varför inte bli 8:a, 9:e eller 10:a i Frankrike och vara i 8 seeds, för det gör oundvikligen turneringen lättare: det öppnar vägen till en potentiell quarterback mycket lättare än i ligger bakom (i ställningen), där det beror lite mer på tur.

I allmänhet skulle vi vara glada över att vara i kvarten, men semifinaler skulle vara bra! I vilket fall som helst skulle det viktigaste vara att ha den rigoritet som vi hade i turneringarna tidigare och varför inte ha denna "extra själ" och gå och köpa något vackert. Men i vilket fall som helst är det primära målet att nå kvartalen, men om vi går längre, desto bättre! »

Ambitionen att integrera praktiken av det franska laget i Barcelona

Padel Magazine : En ganska hektisk avslutning på året, eftersom världsmästerskapen i Qatar också kommer strax efter. Frankrikes lag, går det i bakhuvudet?

Dylan : "Ärligt talat, jag tänker på det lite, det är normalt: vi är lite i kretsen av spelare som kan hävda det. Efteråt fixar jag mig inte vid det, för mest objektivt tror jag inte att jag har min plats i Frankrikes lag än. Jag tror att det finns minst 8 spelare (om inte fler) som är bättre än mig.

Däremot vet jag att jag funderar på praktiken och jag skulle vilja vara där, för det är alltid roligt och dessutom vet jag att det på CV:t för sponsorerna är en fantastisk upplevelse. Om jag kan komma in i topp 10 så snabbt som möjligt och delta i det här lägret är det coolt. Jag vet att det bara finns 12 platser, det är ganska begränsat och jag är inte säker på att jag är där. Men det, jag tänker verkligen på det. Jag tycker att det fortfarande är lite tidigt att vara i 8:an, men efteråt sa Pablo att han baserade sig mycket på projekten och att han skulle basera sig mycket på vad han skulle se under den här praktiken.

Jag vill nödvändigtvis göra det bra och tro på det, men efter objektivt sett måste det finnas 8 spelare som kan göra anspråk på mer än mig. »

Hans åsikt om Rennes-utgåvan av Cupra Padel-Point Tour

Padel Magazine : Idag befinner vi oss i en ganska speciell miljö eftersom vi är här för Cupra Padel-Point Tour. Hur känns det att se en sådan händelse av padel i din stad Rennes?

Dylan : "Det är den första jag har varit på men jag har sett varje gång på sociala medier hur stor den var vid varje tidigare turnering. Jag tyckte att det var bra, varje gång lyckades de få tillbaka många människor. Det faktum att ha evenemang, utställningar och att kunna ha de duktiga spelarna att spela med dem som upptäcker padel eller de som är på en mycket mer amatörnivå, jag tycker att det är riktigt roligt och bra !

Konceptet är bra, jag tvivlade på perioden och det faktum att det var i Rennes, men i slutändan är miljön fantastisk, den här klubben är fantastisk. Uppriktigt sagt var det mycket folk och speciellt under utställningen är upplagan fantastisk och kretsen är supercool. »

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.