Dylan Guichard ser tillbaka på sitt senaste nederlag mot Thomas Leygue i semifinalen i den FIP Promotion Castellon, i slutet av "Dalton Show", hans nya avgång i Madrid, och förklarar till och med sitt val av racket!

Ett nederlag som skadar FIP Promotion of Castellon med Thomas Leygue

”Jag tror att det vi saknade i semifinalen, mot Matias Nicoletti och Adrian Rodriguez, var lite mental fräschör. Vi spenderade med andra ord lite för mycket tid på planen under de tidigare matcherna.

I den här semifinalen hade vi matchen i hand och vi kunde inte avsluta. Vi hade matchpoäng den 6/4 5/4, det var en match som var ganska välbyggd och väl genomförd. Vi visste inte hur vi skulle avsluta när vi behövde och sedan inledde vi ett komplicerat tredje set där det både fysiskt och mentalt gav ut lite.” 

Dylan Guichard Thomas Leygue FIP-kampanj

Slutet på The Dalton Show?

”Föreställningen slutade helt enkelt för att det var slutet på samlokaliseringen helt enkelt. Vi tog alla olika vägar. Jag åkte till Madrid, Julien åkte med Carla (Touly), Philémon letar fortfarande efter en lägenhet, han är mellan Paris och Barcelona nu tror jag och Manu kom att bo hos mig i Madrid. Vi är alla i lite olika projekt. Men det tar inte ifrån det faktum att vi fortfarande är fantastiska vänner, och kanske kommer vi att göra det här igen i framtiden. Men detta är inte längre möjligt för närvarande.” 

En ny början

"Madrid är lite av en ny början för mig. Jag behövde en förändring av miljö, en förändring i träningsstruktur och att se nya saker. Jag gick för att träna på CEPAC-akademin för Mati Diaz och Gaston Malacalza. Jag är i en grupp med speciellt Thomas Leygue och jag är verkligen väldigt glad. De tar tid för mig, de känner att jag är investerad och de betalar tillbaka mig. Jag tränar varje dag när det är möjligt och sedan har jag även min fysiska tränare i Madrid.

I Frankrike kommer jag att spela P2000-turneringarna när det inte är en superviktig turnering samtidigt, och de franska mästerskapen. Min partner kommer att vara Maxime Forcin.”

Det franska laget: ett stort mål 2024

"Med de internationella pensioneringarna av Jérémy Scatena och Benjamin Tison finns det platser som öppnar upp för nya spelare i det franska laget. Var dock försiktig, med Johan Bergerons återgång till konkurrensen gör detta också en mycket bra spelare som återvänder bland de potentiella kandidaterna. Men för min del tänker jag inte dölja det, det franska laget är fortfarande ett stort mål i år.

Jag hoppas verkligen kunna vara med i uttagningen i år, och jag tror att jag kan göra anspråk på det. Vi får se vad tränaren bestämmer, vad som än händer kommer jag att respektera de val som görs, men det skulle verkligen vara en ära för mig att få bära det franska lagets färger!”

Dess partnerskap med Kuikma

”Jag är verkligen nöjd med mitt samarbete med Kuikma, ett varumärke som upplever en imponerande tillväxt och producerar racketar av padel mycket hög kvalitet. Nyligen bytte jag min racket till en av deras nyaste modeller. Kuikma har lanserat ett nytt sortiment som heter PR Carbon, och erbjuder en pala i var och en av de tre klassiska formerna, rund, hybrid och diamant. För min del valde jag modellen Power Carbon diamantformad är det den som släpper ut mest kraft.

Eftersom den är lite lättare än MS Pro, Maxi Sanchez racket, som jag använde tidigare, erbjuder den mer manövrerbarhet utan att ge mindre kraft för mig. Det är denna kombination av lätthet och kraft som gör Carbon Power nu till min favoritracket!”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.