Elodie Invernon ser tillbaka på sitt deltagande i Premier Padel Qatar major, där hon gick med i huvuddragningen trots en försenad resa och en svår start. Från hennes ankomst nattetid till sin kvalificeringsseger ger Elodie oss en tillbakablick på sin erfarenhet, sina utmaningar och sin entusiasm inför den kommande säsongen.

En försenad ankomst 

Det var ganska speciellt eftersom det var meningen att jag skulle anlända på torsdagen och till sist kom jag på fredagen eftersom jag satt fast på flygplatsen: jag var fast för en dag i Istanbul. Jag anlände fredag ​​kväll klockan tre på morgonen för att börja kvala på lördagen. Man kan säga att jag kom i tid till matchen (skratt)!

En match med vändningar

Jag erkänner att vi inte startade matchen så bra, det var lite svårt att komma in i den. Efteråt kämpar vi fortfarande på varje punkt, vi försöker ha en bra inställning och vi håller ut. Vi låg under med 2-5 i andra set, och vid den tidpunkten lyckades vi äntligen göra pauser medan vi kämpade och det satte oss tillbaka i matchen. Det slutade med att vi vann andra set med 7-6. En av våra motståndare kollapsar lite vid 5-0 i tie-break, hon har en vadskada och hon ringer sjukgymnasten. Och sedan ledde det ena till det andra, vi vann med 7-0 i tie-break, och i tredje set gav våra motståndare upp vid 4-0 på grund av skada. Vi var självklart supernöjda trots motståndarens skada. Ta ett kvalvarv, det är toppen! 

De var seedade nummer 2, visst på pappret sa vi till oss själva att det inte skulle bli superkul, men till slut padel allt kan hända, vi ser det till och med bland de bästa spelarna i världen. Även om det finns favoritpar så kan vi ändå lyckas komma överst i sådana matcher och det bevisade vi, så vi var nöjda.

Elodie Invernon

Jag hade verkligen inte förväntat mig att göra ett finalbord här, och då skulle vi i princip inte ens vara där eftersom det för protokollet var 53 par som var tvungna att gå in i tabellen, och vi var de 54:e. Och sedan, överraskande nog, ringde organisationen oss i måndags för att berätta att med Wildcards kombinerade, kunde vi komma in i bordet! Det är en stor tillfredsställelse!

Ett fullspäckat program

Jag åker till Rouen i helgen för P1000 av Padel Arena. Jag är väldigt glad eftersom jag är från Normandie, så att kunna hitta familjen Rouen och alla människor jag känner är ett nöje. Sedan är det andra FIP som kommer, det är Dubai, London. Jag har inte organiserat allt detta än eftersom vi har lite tid kvar att registrera. Jag får se vilken turnering jag anmäler mig till, men det löser sig. Vi har i alla fall en bra start på säsongen!

Jag vet att detta är min första turnering för säsongen, även om det är lite svårt att börja med en major, tycker jag att det motiverar mycket för resten av säsongen, och jag hoppas att vi får en bra fortsättning under hela säsongen. år. Vi hade så många problem att komma hit och det var så komplicerat mellan min partner som hade passproblem och mig. Vi sa till oss själva att någon gång skulle hjulet snurra, att det skulle bli lite positivt. Och att ha vunnit första omgången är vi supernöjda!

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.