Kom ihåg att det var under Roland-Garros 2018 med Grand Chelem, vid foten av Eiffeltornet, Yoann Chartron, Promotion Manager på Babolat Frankrike, frågade mannen som skulle bli en av grundarna till bordeaux Premier Padel P2 : Michael Llodra.

"Det är uppenbart att vi pratar mycket om idag padel. Det blomstrar verkligen för tillfället. Jag bor i Bordeaux och det är sant att vi ser att det i alla omgivande klubbar byggs klubbar. padel för det är väldigt roligt.

Jag har spelat det ganska många gånger med vänner och det är sant att det jag tycker är väldigt bra är att man, oavsett nivå, lyckas ha kul med mindre starka spelare, starkare, och sedan blir det väldigt taktiskt till slut .

Så, ja, faktiskt, med några vänner, gamla som Arnaud Di Pasquale, Arnaud Clément, fungerar det ganska bra. Så där har du det, efteråt, för tillfället, är jag fortfarande i tennis, men imorgon har jag ett projekt runt padel, varför inte ? För jag tror att jag skulle klara mig, låt oss säga."

6 år senare ger sig den före detta 28:e världstennisspelaren ut på ett nytt äventyr med den första upplagan av en stor internationell turnering: Bordeaux Premier Padel P2 som äger rum 10-16 juni 2024

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.