Den tidigare professionella fotbollsspelaren och trippelmästaren i Frankrike med OL Éric Abidal var närvarande på Palais des sports André Brouat under Cupra All Star Padel Spel, under det mänskliga Padel Toulouse Open i juni förra året. Möjligheten för den före detta Blaugrana att uttrycka sin passion för den lilla gula bollen.

Padel Magazine : Det är inte första gången vi har sett dig på en fotbollsplan. padel, vad fick dig att älska den här sporten?

Eric Abidal : "I grund och botten gillar jag tennis, även om jag fortfarande märker vissa skillnader som en mindre tonhöjd och distinkt rörelse med snabbare rörelsehastighet. Jag ser att alla har vänt sig till den här sporten, med spelare från olika bakgrunder. Dessutom är det en rolig sport, och jag tror att det är det viktigaste."

Padel Magazine : Vilken partner kommer du bäst överens med?

Eric Abidal : "Han är inte så känd! Jag spelar med flera vänner, inklusive min tennistränare. I dag, Jag är förknippad med Olivier Dacourt, som intar en helt annan roll än min. Honom, han destabiliserar motståndaren och jag försöker springa (skratt)."

Olivier Dacourt - Eric Abidal - Cupra All Star Padel Spel

Padel Magazine : Många har börjat padel, och nyligen vi såg Didier Deschamps i Beausoleil. Han nämnde ett namn, Steve Mandanda, som skulle vara den bästa spelaren i padel bland fotbollsspelare. Kan du bekräfta denna information åt mig, eller har du en annan spelare i åtanke?

Eric Abidal : "Jag är inte säker. Vi diskuterade det vid bordet med turneringsspelarna, och det verkar som att Steve spelar väldigt bra. Jag fick också veta om Éric Cubilier (tidigare professionell fotbollsspelare) som Didier Deschamps känner mycket väl, eftersom han tränade honom i AS Monaco. Jag tror att det är mellan dessa två spelare som det spelas."

Padel Magazine : Var är du i den här rankingen?

Eric Abidal : "Åh nej, jag är inte i den här rankingen, jag utnyttjar stunden, jag försöker ha kul.

Eric Abidal (2) - Cupra All Star Padel Spel

Padel Magazine : Vad är målet idag? Slå Cartman?

Eric Abidal : "Att försöka skapa en bra förståelse med min partner från början, finna glädje i att spela tillsammans, göra bra utbyten och framför allt låta alla dra nytta av erfarenheten.”

Du kan se intervjun komplett här.

Vincent Gallie

En fan av oval fotboll, rund boll men också racketsporter, blev han stucken av padel under sin tonårstid i Galicien. Lika bekväm framför kameran som bakom en mikrofon kommer Vince att kunna ta med sig sin vision och expertis som fan av den lilla gula bollen.