Under oktober månad hölls på sidan av Esprit Padel Butik pala auktioner tillägnad med syftet att samla in pengar för att stödja forskning om pediatriska cancerformer. Det är Erik Nolin, ordförande i föreningen"Meddelandeprocher"och Sébastien Cornet (Anda Padel) som initierade detta projekt. Vid vår mikrofon berättar Eric lite mer om att återvända till ämnet.

"Stödja forskning om pediatrisk cancer"

"Jag upplevde den smärtsamma prövningen att förlora min son Antoine 2012 i cancer (neuroblastom) när han bara var 11 år gammal, efter 8 års vård. När 10-årsdagen av hans död närmade sig hade vi i tankarna att göra något. Så det ena ledde till det andra och vi bestämde oss för att skapa ett lopp och samla in pengar för att stödja forskning om pediatrisk cancer. Vi skapade därför denna förening 2021 med min fru, mina döttrar och en hel del av min sons tidigare vänner. 2022 lanserade vi den första upplagan av Antoine-loppet i Chaponost, i Lyons förorter.

"Antoines ras"

"Vi kontaktadeLyon Pediatric Hematology and Oncology Institute (IHOP) vid Lyon Regional Cancer Center (Centre Léon Bérard). Det är till ett forskningslaboratorium som våra insamlade medel är avsedda. År 2022 för vårt första år lyckades vi samla in 30.000 XNUMX € som vi donerade direkt till detta team av forskare.
Med tanke på framgången med den första upplagan upprepade vi vårt lopp i år med mer än 730 deltagare jämfört med 500 förra året. I år kommer vi därför att kunna betala den fina summan av €35 000 till samma lag. Utöver vårt årliga lopp kunde vi också dra nytta av flera lokala evenemang som teater, dans och ett lopp från vår lokala högskola.”

La padel som ett slagfält

"Att vara passionerad och öva padel Under 5 år bestämde jag mig naturligtvis för att prata om min koppling till klubbarna i regionen där jag brukar spela.
Först och främst nämnde jag min önskan att hitta en partnerskapsidé med Sébastien Cornet d'Esprit Padel i Saint-Priest. Han validerade inte bara idén omedelbart, utan framför allt föreslog han att jag skulle göra mer än jag föreställt mig. Så här föddes idén med den här auktionen. Allt detta var möjligt tack vare hans kontakter och kontakter med varumärkena.”

"Pala de Tapia såldes för mer än 1.500 XNUMX euro"

"Sebastien Cornet och Joffrey Gilant har precis gett oss en check på 7 080 euro: 3 000 euro i donationer av Spirit Padel och 4 080 euro från auktionen av signerade racketar av de bästa spelarna i världen. Tapias racket köptes för 1530 euro, de av Coello och Paquito gick för mer än 700 euro."

”Jag har också kontakt med. Padelsköt Lyon som tillägnade två turneringar till vår förening i september och de andra centra för Padel från regionen kontaktades också (särskilt All In)”.

Sebastien Carrasco

Framtida naturläkare och brinner för padel, Seb är hälso-/mat-herren för Padel Magazine. Han jonglerar mellan pala, quinoa och eteriska oljor. Sedan snart två år tillbaka har han tagit itu med nyheten om den lilla gula bollen med samma passion.