Några dagar innan en ny säsongsstart kunde vi prata med Fiona Ligi, tredje fransyska och vicemästare i Frankrike 2022. Hon återvänder för Padel Magazine på hans år 2022 och anförtror sig för sina framtida projekt.

"En positiv bedömning"

"2022 års resultat är mycket positiva för mig. Just nu ser jag det verkligen inte negativt. Med Laura (Clergue) hade vi en fantastisk säsong, vi hade en fantastisk tid. Vid varje turnering gav vi allt och vi gjorde fantastiska prestationer, vilket gav oss fantastiska resultat, oavsett om det var i P1000 eller P2000. Jag är väldigt stolt över oss eftersom vi båda hade ett fantastiskt år”.

"Det bästa ögonblicket jag har upplevt den här säsongen är titeln som franska vice mästare med Laura eftersom det sammanfattar vår säsong väl. Vi försökte verkligen få de bästa prestationerna och vi belönades på ett sista mycket viktigt test. Vi kunde inte ha drömt om bättre för vi gav allt och det är väldigt skönt att se att arbetet lönar sig..

Mitt värsta ögonblick förra säsongen skulle jag säga att det var nederlag mot Belgien vid VM i Dubai. Det var en besvikelse för hela laget. Tyvärr är det saker som händer men vi måste använda dessa erfarenheter för att växa, lära och göra ännu bättre nästa gång”.

"Spela mer på den internationella banan"

"För 2023, på den franska banan, håller jag spänningen kvar för min nästa partner. Jag planerar att meddela det inom de närmaste dagarna. När det gäller evenemangen kommer jag givetvis att tävla i P2000, 1500 beroende på datum men även P1000 om de inte är så långt från mitt hem och jag är tillgänglig. Förra säsongen räknade vi 15 spelade turneringar och i år borde vi helst göra några fler. Men min prioritet kommer naturligtvis att vara P2000 och 1500”.

"På den internationella sidan, som ni har sett på sociala nätverk, jag blev kontaktad av Ali Alegre, en Madrid-spelare som ger sig in på en 100% padel. Hon är supermotiverad och vill gärna tävla i flera evenemang på World Padel Tour, A1 Padel och FIPs. Vi startade vår förening förra veckan i Alicante, och det gick väldigt bra. Nu måste vi upprätta en liten kalender tillsammans hon och jag för att se vår tillgänglighet. Jag kommer att försöka flytta på flera datum i år från vilken krets som helst och leka mer med henne för vi kom väldigt bra överens”.

Lägg upp Instagram Fiona Ligi Ali Alegre

"Vi har ännu inte kommit överens om vilken krets vi ska placera oss, det beror på vår tillgänglighet. Men personligen är det sant att jag har en liten preferens för A1 Padel för när det gäller tillgänglighet kommer vi att säga att det är lite enklare, om så bara att delta i turneringen.

På WPT måste du be om en Wild-Card, det är längre och mer komplicerat. På A1 Padel, när du väl är där kan du göra anspråk på de sista stegen. Varje gång jag deltog spelade jag upp bilden. Men hey, som jag sa till dig, allt detta beror på vår tillgänglighet. Jag är i alla fall väldigt motiverad att spela mer för det kommer få mig att växa på ett personligt plan men också på min spelnivå.I Frankrike fortsätter nivån att öka, man får absolut inte vila på lagrarna och jag tror att det är absolut nödvändigt att se ännu längre och fördubbla våra ansträngningar”.

"Stolt över att bli tränad av Alain Henry"

"Jag är lärare i padel au Padel Squash från Mas i Perpignan. Jag erbjuder grupp- och individuella lektioner. Vi har också skolor padel Onsdagar och lördagar och till sist fick jag handledningen av ungdomstävlingsgruppen. Dessutom erbjuder jag även sportcoaching till vissa spelare som vill förbereda sig för en tävling eller bara till de som vill komma tillbaka i form. Så jag kan använda mina färdigheter och mitt sportsliga kunnande för den unga gruppen som börjar utvecklas väl”.

Alain Henry

”För min del har jag tränats av Alain Henry sedan 2017. Han var min första tennistränare när jag var 6 år och år senare blev han min tennislärare. padel. Jag är verkligen väldigt stolt över honom eftersom han är en tränare och en person som låter mig lära mig mer varje dag och se till att jag överträffar mig själv vid varje turnering. Jag ser honom lite som disciplinens mästare. Han är passionerad och det visar mycket. Det får dig att vilja gå framåt och investera dig mer och mer för varje dag. Jag är verkligen väldigt glad över att bli tränad av Alain. När det gäller min andra keps har den också en mycket viktig roll eftersom den ger mig möjligheten att utvecklas som lärare i padel".

Sebastien Carrasco

Framtida naturläkare och brinner för padel, Seb är hälso-/mat-herren för Padel Magazine. Han jonglerar mellan pala, quinoa och eteriska oljor. Sedan snart två år tillbaka har han tagit itu med nyheten om den lilla gula bollen med samma passion.