Närvarande i Beausoleil som en del av den 9:e etappen av Cupra Padel-Point Tour, Florent Manaudou gick till mikrofonen av Padel Magazine för att komma tillbaka till olika teman kring padel och hans karriär.

"Jag var tvungen att spela padel ungefär tio gånger under de senaste fem åren, men varje gång är det ett nöje”

Padel Magazine : Du är närvarande på Cupra idag Padel-Point Tour, vilket vanligtvis ger ganska speciella gäster. Hur bedömer du händelsen? Har du kul?

Florent Manaudou : "Jag har svårt att inte ha kul när man spelar padel redan. Det är en sport som är superkul, plus att eftersom det ligger nära mitt hem så är det ofta på vackra platser.

Jag har haft turen att vara med Cupra i 2 år, möjligheten att komma dök upp. Jag är superglad över att vara här och att kunna spela speciellt med proffs och semiproffs, för det är så man lär sig snabbare. »

Padel Magazine : Exakt, vad var ditt första förhållande med padel ? Du spelar ofta padel ?

Florent Manaudou : "Det fanns en klubb nära Marseille, jag bodde i Marseille i 10 år och en vän till mig som var livräddare där sa till mig: "Kom, vi ska spela padel ! ". Jag visste inte alls, jag hade uppenbarligen sett videorna osv. Men jag hade aldrig riktigt försökt.

Jag hade spelat lite tennis med min pappa och vänner, Jag hade en liten touch av bollen och jag hade roligt väldigt snabbt. Detta är vad som dyker upp väldigt ofta när vi pratar om padel, men det är och det är en mycket trevlig sport att utöva.

Jag måste ha spelat ett dussin gånger under de senaste fem åren. Men varje gång är det ett nöje, och varje gång känner jag att jag går framåt. Och ännu mer där med proffsen (skratt). »

Florent Manaudou Forehand

Styrkor och svagheter i padel av Florent

Padel Magazine : Jag tror att du kan dig själv utantill som simmare. Men hur skulle du beskriva dig själv som spelare padel ?

Florent Manaudou : ”Jag har chansen att känna mig själv väldigt väl, att känna min kropp lite och att se hur den rör sig i rymden. Främst för att jag är en idrottare på hög nivå och det är mitt arbetsredskap.

Efteråt är det krångligt för mig att vara på torra land, eftersom jag ligger i vattnet, så det är helt annorlunda.

Jag är fortfarande ganska multisport. Mina främsta styrkor skulle jag säga är styrka, explosivitet och jag är väldigt lång så jag kan näta många bollar. Efteråt är rörelsen lite mer komplicerad, att förstå vart bollen är på väg. Jag skulle vilja en dag se att bollen kommer ut, att jag också ska ut och att jag gör ett lite speciellt drag! Det är min dröm att kunna göra det, men jag spelar inte tillräckligt, när jag avslutar karriären tror jag att jag kommer spela lite mer med kompisar. »

Padel Magazine : Vi kunde se dig som simmare, som handbollsspelare också. varför inte spelare padel senare?

Florent Manaudou : "Jag måste hitta en spelare som spelar med mig som är bra. Låt honom lära mig, för att lära sig själv är bra, men jag tror att det finns väldigt viktiga grunder som i många sporter. Och om vi inte har dem får vi dåliga vanor.

Om jag en dag verkligen börjar spela padel, jag måste ta lektioner med väldigt bra spelare. »

Hans association på banan med Alix Collombon

Padel Magazine : Du sa i en intervju med Sport Buzz Business att du inte kunde vänta med att vara på ett Cupra-evenemang tillsammans med Alix. Idag kunde du göra det, kan du berätta om den här upplevelsen med Alix?

Florent Manaudou : " Toppen ! Hon lärde mig några små slag, några rörelser, racketställningar osv.

Jag gillar att lära mig saker på egen hand, för jag känner min kropp väldigt väl. Men när man har någon som är väldigt professionell så är det jättebra! Jag träffade dem (Alix Collombon och Ben Tison) i december förra året på ett Cupra-evenemang, och uppenbarligen ville jag spela med väldigt bra spelare, de är de två franska nummer 1:orna. Inget bättre för mig än att försöka leka med dem !

Jag lekte med Alix som lärde mig mycket saker och vi känner att hon vill dela med sig mer. Jag tycker att det är supertrevligt när man brinner för sin sport eller sin aktivitet: att passera, att ge små "tips" så där med glädje och ett leende.

Det är en ganska ung sport, men en som blomstrar. Jag är som 10-åringar: jag lär mig och lyssnar så mycket som möjligt! »

"Om spelen hålls i ett latinamerikanskt land är chansen stor padel vara närvarande"

Padel Magazine : Sista frågan, vi vet att du var olympisk mästare på 50 meter frisim 2012 i London. På tal om de olympiska spelen, tror du att padel har potential att bli en olympisk gren på medellång sikt?

Florent Manaudou : " Ja tror jag. Dessutom finns det fler och fler licenstagare. Visst finns det många spanjorer och de kommer säkert att vara de som kommer att vinna flest medaljer i padel !

Sedan vet jag att vid spelen har varje organisationskommitté rätt att lägga till sport: till exempel i Tokyo var det karate, i Paris blir det breakdance... Jag tror att om spelen hålls i ett latinamerikanskt land, är chansen stor. de padel vara närvarande.

Efteråt får den stanna där och det måste vara en ganska "återkommande" sport, men jag oroar mig inte så mycket för det. padel. Han borde åtminstone vara i Världsspel som händer just nu. Att han gör en passage där så att folk är intresserade av det lite mer […], men hallå, när man tittar på det på tv är det fantastiskt.

Det är väldigt lätt att följa, när man kan lite tennis så är det samma poängräkning osv. Jag hoppas få se padel vid OS 2032 eller 2036."

Se videointervjun här:

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.