Fokusera på Raphaël Rubio, spelaren i den franska topp 100 som har tagit flest platser under de senaste två åren. Efter att ha hoppat 3 620 platser hamnar Raphaël idag på 86:e plats mars ranking !

Partierna är över, låt oss bege oss till turneringarna!

"Jag är 22 år gammal, jag har varit medlem i CUC (Clermont Université Club) i två år och jag har gjort all min tennis på Rodez Tennis Padel. Jag har aldrig haft några assimilationer: Jag startade min första turnering i februari 2022, en P250.

Jag upptäckte padel i juni 2019 i Rodez spelade jag några matcher där men inte mer eftersom jag skulle gå in i PACES (första året gemensamt för hälsostudier) i september och jag ville inte hålla mig till en sport som kunde ta mig ur arbetsformen av det första året. Men jag sa till mig själv att jag skulle spela det igen eftersom jag var hooked första gången.

Och till slut var det i början av 2022 som jag började spela padel i Clermont-Ferrand, där jag studerade medicin. Jag började med att ta några lektioner med Mario Cordero och Johan Heros på Bad Hit, en struktur i centrala Clermont.

Därifrån blev jag helt beroende av den här sporten och jag började spela flera turneringar från maj 2022, i slutet av mina partier.

En annan person som jag har gjort enorma framsteg tack vare Stephen Souyri (bror till Gwenaelle) som jag har gjort otaliga matcher och tränat tillsammans med i backarna i Rodez, och det fortsätter fortfarande!”

Raphael Rubio stephen souyri

14 P500 vann!

"Jag vann min första P250 i maj 2022 med François Lacombe och sedan min första P500 i november 2022 med Thomas Rey. Jag vann totalt 14 P500!

Och i helgen vann jag min första P1000, i Carcassonne, med Alexandre Dizy. Innan dess var mitt bästa resultat i P1000 en semifinal vid ARA Regional Championship 2023, med Thomas Rey.

Nu spelar jag främst i Lyon, men också i Toulouse, Albi, i närheten av Rodez och mina föräldrar!”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !