Rankad som nummer 76 i Frankrike, Alexis Coulombeau, 22 år, är en del av den nya generationen fotbollsspelare. padel. Under vår intervju berättar han om sin karriär, och avslöjar sina ambitioner, inklusive en avresa till Spanien i framtiden.

En "liten" nykomling i padel

”Jag upptäckte padel för två och ett halvt år sedan, när Covid-19 kom. Innan dess spelade jag mycket tennis. Det var från det ögonblicket som jag började upptäcka padel och att jag började göra det som en hobby, samtidigt som jag fortsatte spela tennis.

"Småningom, som en riktig konkurrent, började jag spela turneringar padel och jag fick smak för det. Jag bestämde mig till slut för att sluta spela tennis eftersom jag började bli riktigt seriös med det. padel. "Småningom, som en riktig konkurrent, började jag spela turneringar padel och jag fick smak för det. Jag bestämde mig till slut för att sluta spela tennis eftersom jag började bli riktigt seriös med det. padel. "

Klar för Spanien

"Jag tänker inte sluta där. Jag har ambitiösa planer för framtiden. Jag ska bosätta mig i Spanien, i Barcelona. Mitt mål är att träna intensivt och aktivt delta i den katalanska kretsen. Nästa steg blir att delta i FIP-turneringar och mäta mig mot de bästa spelarna.

Jag kommer att gå med andra franska spelare i Barcelona. Jag planerar att dra nytta av deras expertis och erfarenhet från andra sidan gränsen. Denna förändring av miljö och träningsnivå borde verkligen bidra till min utveckling som spelare. padel. "

Tydliga mål

"Jag nådde finalen nyligen på P1000 4Padel från Limoges med Robin Roux, det var en mycket berikande upplevelse. Till P1500 i Bordeaux kommer jag att spela med Simon Wagner, som slog oss in final. Innan dess kommer jag också att delta veckan innan i P1000 i Le Mans, tillsammans med Tom Mitjana. Det här är de två sista målen som jag satte upp för mig själv innan jag åkte till Spanien.

Mina mål för de kommande två åren i Frankrike är tydliga. Jag är för närvarande 76:a och jag siktar på den franska Top10 inom ett eller två år. Det är en utmaning som jag tar på allvar och som jag jobbar hårt för."

Alexi Coulombeau

Alexis Coulombeau, Alix Collombon?

"Det är ibland roligt att se att vissa människor förväxlar mig med spelaren Alix Collombon. Det är sant att våra efternamn är nästan lika, och de låter lite lika när vi uttalar dem. Denna förvirring kan ibland vara smickrande, eftersom den tillåter mig att dela ett namn med en spelare som är erkänd i branschen. Lite i taget kan detta också bidra till att öka min ryktbarhet inom padel. Så jag ser det som en möjlighet för min karriär!”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.