Inom ramen för FIP Rise of Canet-en-Roussillon, intervjuade vi två unga katalanska spelare: Sergi Pifarré och Aleix Fuertes.

Om de två männen, 21 respektive 19 år, förlorade idag mot det franska paret Pes/Pelegri (6/7 6/1 6/4) kom de ändå överens om att gå till vår mikrofon.

Sergi Pifarré (N144 Katalonien): "En något speciell profil"

Jag har en lite speciell profil i dessa turneringar eftersom jag bara spelar internationella turneringar under semestern!

Med Aleix var det första gången vi spelade en internationell turnering tillsammans. Vi mötte bra franska spelare, det var väldigt lite.

Ursprungligen är jag fotbollsspelare. Jag spelade tills jag var 18 och slutade sedan på grund av skada och begav mig till padel. Precis som fotboll är det en lagsport. Jag har spelat i 3 år padel, för mig är det verkligen en hobby. Jag vill med andra ord inte bli proffs padel, men jag tränar i alla fall!

Som spelare till höger är min favoritspelare Sanyo Gutiérrez, jag älskar sättet han spelar på.

Aleix Fuertes (N205 Katalonien): "En första i en FIP-turnering"

Jag hade aldrig spelat mot fransmännen förrän nu, men vi vet att den allmänna nivån ökar, i Frankrike som överallt.

Innan jag går ner till padel, Jag gjorde många andra sporter inklusive rugby och tennis, men padel tog en mycket större plats! Så att jag idag vill bli en professionell spelare av padel ! Jag tränar för det året runt på akademin i padel från Gimeno, nära Barcelona.

För mig är framtiden Premier Padel. Jag tror på världen Padel Det är över, men om det fortsätter kommer jag att göra några turneringar. Jag tror att det är rätt tid att komma in i padel, men det kanske blir svårare och svårare eftersom det alltid kommer nya spelare.

Min favoritspelare, som spelare till vänster, är Ale Galan, jag älskar hans spelstil!

Jag skulle vilja avsluta med att säga att den här turneringen är fantastisk, på stranden som den är den lysande! Det har vi inte riktigt i Spanien.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !