Grégory Sertic, tidigare professionell fotbollsspelare, vänder sig till padel. Närvarande under ett Betclic Remontada-evenemang den 4Padel Montreuil, han går till Franck Binistis mikrofon. Utdrag.

Hans första steg in padel

"Min upptäckt av padel gjordes under en praktik hos Olympique de Marseille, i Algarve, Portugal. Jag blev genast förförd av dess lekfulla och vänliga sida. Nu spelar jag ofta med vänner, inklusive tidigare fotbollsspelare.”

Betydelsen av padel i fotbollsträning

"Jag insåg snabbt vikten av padel i fotbollsträning. Tränare som Unai Emery har integrerat det i sina program för att förbättra spelarnas stöd och ändra riktning. Spela kl padel med mina mittfältskamrater hade stärkt vårt band och vår kommunikation på planen. DE padel är inte bara en fysisk träning, det är också ett effektivt sätt att befästa teambanden och utveckla bättre koordination.

Bolltennis har alltid varit en favoritövning för vissa spelare för träning, och jag tror inte att det kommer att förändras. Men den padel erbjuder en ny dimension eftersom det främjar gemytlighet och delning.

För mig är de bästa spelarna padel bland fotbollsspelare finns Clément Chantôme och Bruno Cheyrou. De är väldigt bra spelare, de spelar väldigt regelbundet, varje vecka, men vi känner att det finns en stor komplementaritet, medverkan mellan de två.”

Cheyrou Chantome 4Padel Kom tillbaka

Le padel som ett rehabiliteringsverktyg

"Jag är övertygad om att padel kan vara ett bra sätt att rehabilitera efter en skada. Jag har själv genomgått flera knäoperationer och vet hur viktigt det är att återfå förtroendet för ditt stöd.

Le padel, med sitt behov av snabba och exakta rörelser, är idealisk för detta. Det är en sport som, samtidigt som den är rolig, låter dig bygga upp dig själv fysiskt och mentalt efter en skada."

"I framtiden tror jag att integrera padel i fotbollsspelares träningsprogram vore en bra idé. Jag är övertygad om att padel kan tillföra en rolig dimension och vara till nytta för träningen, speciellt under försäsongen. Detta tillåter inte bara en paus från den vanliga rutinen, utan stärker också lagandan och koordinationen.”

"Jag uppskattar padel, och jag undrar om jag inte kunde träna det mer seriöst. Även om jag fortfarande har mycket att lära, är tanken på att flytta till Portugal för att träna med lokala tränare tilltalande.”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.