Isaac Huysveld kanske bara är 17, men hans talang för padel är obestridlig. En fransk-belgisk spelare som är mycket närvarande på FIP-banan, han har redan en hel del bra resultat till sin kredit. 460:e spelare på den internationella rankingen, är han ett hopp om padel Belgiska.

Sedan 2020 har Isaac varit en del av Team Nox och tränar Nox Academy, tillsammans med Pablo Crosetti, tränaren för en viss Agustin Tapia. Vi gick för att träffa honom.

Hans debut i padel

Jag började padel 2019, tack vare min tennistränare. Jag spelade mycket tennis innan, jag var till och med topp 3 i min kategori i Belgien. Och en dag spelade min tränare padel i interklubben saknades det en spelare och han frågade mig om jag var intresserad av att spela. Jag sa till mig själv: "varför inte".

Så fort jag spelade älskade jag direkt den här sporten. Och slutligen, tennis intresserade mig inte längre så mycket. Och allt började egentligen för mig vid junior-VM i Castellon, 2019.

Vilket fick mig att gilla det mer padel än tennis, det är spelet. Redan är du två mot två, och du har roligare: jag föredrar att spela med en lagkamrat än att spela ensam hela tiden.

Vad betydde det för dig att skriva på med Nox?

Jag skrev på ett kontrakt med Nox 2020 och förnyade mitt kontrakt i april för tre år till.

SIGNATUR NOX ISAAC HUYSVELD

Jag tränar en hel del akademin, sex gånger i veckan, i utmärkta förhållanden, med mycket bra tränare, inklusive Agustin Tapias tränare.

Hans bästa turneringsprestation

Min bästa prestation var i en FIP-turnering i Belgien där jag tog mig till semifinal. Jag vann mot fransmännen, i första omgången, [Benjamin] Grué och [Maxime] Forcin. Efteråt vann jag mot den portugisiska ettan, bröderna Deus. Och i kvarten vann jag mot det belgiska nummer 2-paret. I halvlek förlorade jag mot ett mycket bra spanskt par, som hade en matchpoäng.

Mentalt var det väldigt svårt eftersom vi vinner det första setet 6/4 leder vi 5/3 i det andra 40 poäng guld. Min partner servar och han gör ett par 3, vi tror att det är över men spelaren till höger mittemot kommer ut och lägger tillbaka den perfekt i nätet... Bakom har vi inte lyckats komma över att ha missat denna möjlighet .

“En speciell sak med min far”

Framåt var den som hjälpte mig mest min pappa. Han var med mig hela tiden, vi pratade ihop hela tiden. Det är en speciell sak jag har med min pappa. Han gör allt för att det ska gå bra för mig. Jag är verkligen lyckligt lottad som har en pappa som honom., som är lika intresserad av min sport och av min karriär.

Det belgiska seniorvalet: ett mål

Jag spelar med ungdomslaget och har kontakt med tränaren för herrlandslaget. Jag har redan tränat med dem några gånger men jag har inte haft chansen att spela med dem än.

Det är verkligen ett mål för mig, 2024, att vara en del av herruttagningen i Belgien.

Clément Geens och hans åttondelsfinal på WPT

Det är verkligen otroligt vad han gjorde. Det är något som jag också skulle vilja göra en dag. För mig är det en dröm att få vara med i finalen i en turnering av World Padel Tour, på en professionell krets. I min karriär hoppas jag att jag har möjlighet att göra det också.

Framför allt, det måste sägas, hade de tur i sin första omgång att spela ett Wild Card. Båda holländarna spelar bra men det är inte så att de tar en Lebron/Galan i första omgången. Men då måste du ändå göra det, eftersom det är mycket press, är du i en första omgång, du spelar i turneringens central. De hade en väldigt bra match.

Dess mål på internationell nivå

Bland mina mål är att jag i slutet av 2024 är en del av Topp 200 i FIP-rankingen. Jag skulle självklart vilja komma in på topp 100, men jag kommer att ta saker långsamt och verkligen koncentrera mig på topp 200 till en början.

Speciellt eftersom det inte är lätt att nå denna ranking. Jag kommer att behöva spela mycket Fip Rise och Fip Star för att uppnå detta mål. Och framför allt måste jag prestera bra för att lyckas.

Josep Aymeric, hans nuvarande partner

De senaste FIPs jag gjorde var med Josep Aymeric. Fördelen är att han bor på samma ställe och jag kan träna med honom varje dag. Detta gör att vi kan implementera speltaktik tillsammans.

ISAAC HUYSVELD JOSEP AYMERIC

Starka punkter svaga punkter...

Utan att tveka, min starka sida, dessa är salvorna. Och min svaga punkt, Jag tror att det är min konsistens.. När det är mycket press i en match kan det hända att jag går vilse och blir oregelbunden. Så är det inte hela tiden men ibland händer det.

Exemplet som kommer att tänka på är återigen under FIP i Belgien där vi hade den här matchbollen. Jag tror att vi förlorade matchen för mentalt hade vi inte återhämtat oss från att förlora den poängen. För oss var det väldigt svårt att acceptera att vi missade den här möjligheten, speciellt på en sådan punkt.

Det svåraste i padel

Det som är svårast för mig, det är den ekonomiska aspekten. Vi söker just nu sponsorer eftersom det är väldigt komplicerat att delta i alla turneringar. Nuförtiden är allt väldigt dyrt, hotellet, flyget... Sen äter du där, du har allt som är konsumtion.

Allt är på min bekostnad. Och även om jag har sponsorer som betalar för vissa saker så är ingenting gratis. Idag måste man ha pengar om man vill bli proffs, för har man inte inkomsten bakom sig kan man inte göra någonting.

Du bör veta att på FIP-touren, om du förlorar i den första omgången, har du nej prispengar. I andra omgången, ja, men det är inte mycket. Du har knappt hundra euro, det är ingenting. För du betalar för turneringsregistreringen, planet, hotellet. Det är verkligen väldigt komplicerat.

Nästa deadlines

Där är nästa tävling för mig junior-VM i Paraguay. Jag ska spela med Belgiens lag och vi ska försöka få topp 6 i år. I Mexiko var det mer komplicerat eftersom vi i gruppen föll på 1:a och 3:e seed. Så där ska vi verkligen försöka ha den bästa möjliga turneringen och för att få ett bra resultat !

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.