Vi är vana vid att prata om de bästa franska spelarna, spelare som exponeras i media... Men den här gången är det Jonathan Chailloux, okänd för bataljonen, som aldrig har rört en tennisracket i sitt liv, som satte upp ett mål för sig själv: gå med i den franska TOP 1000. Möjlig?

"Mitt namn är Jonathan Chailloux, Jag har aldrig rört ett racket i hela mitt liv förutom pingisracketarna i skolan. Jag har ett mål: att nå topp 1000 franska padel. Är det någon som tror att detta är möjligt?

maj 2023: en vän berättar för mig om sin nya sport, Padel.

  • "Ah ja, det spelas av 4, du ska se, det är fantastiskt, vill du prova?"
  • "Ja varför inte."

Juni 2023: Kom igen, jag ska försöka, utan större övertygelse.

Det är sant att jag kommer långt, efter att aldrig ha spelat en racketsport, förutom några spel pingis med vänner (jag vet inte om det räknas).

Och där, det är en uppenbarelse, jag får smak för det, jag spelar några matcher med kompisar, lite jobbigt men jag hänger med.

Jag tar min licens och startar några små turneringar.

Jonathan Chailloux siktar på topp 1000

Jag vill förbättra mig själv för att öva lättare, jag bestämmer mig för att ta lektioner.

först med Paul Daulan, tack för ditt tålamod i min början och ditt stöd.

Augusti 2023: Jag tar lektioner i en av de bästa klubbarna i Frankrike, den padel Mas squash i Perpignan, ett sant nöje.

september 2023: Jag börjar träna igen med en ny tränare, och vilken tränare! Damien Lozano, 48:e franska spelaren för närvarande, ett fantastiskt sportmöte. Han hjälper mig att utvecklas på teknik och taktik och stöttar mig på den mentala och fysiska sidan. För sitt tålamod och mod förtjänar han en medalj.

Oktober 2023: Jag fortsätter kurserna och turneringarna med ett långsiktigt mål att komma in bland de 1000 bästa...

Décembre 2023 : Jag startar P100, jag mår bättre och bättre och framför allt får jag mycket självförtroende, att spela med mina olika partners gör att jag kan anpassa mig till den taktiska förändringen. Jag spelar en turnering till höger, en annan till vänster. (Mångsidighet är viktigt, tror jag, för att lära sig och bättre förstå denna sport).

Med min tränare Damien Lozano ska vi på praktik Padel nära Barcelona med Xavi Figols. Intensiva dagar, en annan vision av Padel vilket gör att jag förstår mitt förhållningssätt.

Februari 2024 : hittills har jag fått 30 000 platser och detta är bara början... Nyligen deltog jag i en P250 med en mer erfaren spelare än jag som förstod mitt sportprojekt och som hjälper mig att utvecklas som det borde vara. Jag tog detta ögonblick som en extra utmaning.

2024... Fler fantastiska upplevelser kommer, jag hoppas på goda framsteg och framför allt alltid ha kul med racketen i handen.”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.