Det var länge sedan vi senast såg Jérémy Ritz i backen under en P2000. Förra gången var för två år sedan, Padel Paris skyline. Sedan dess har vi inte sett mycket av den tidigare franska lagspelaren i de franska backarna. Men sedan en tid tillbaka har namnet Jérémy Ritz dykt upp på någon P500 eller P1000.

En återgång till konkurrensen, utan riktiga ambitioner i denna P2000 4Padel Strasbourg, den tidigare franska nummer 6 levererade vid mikrofonen av Padel Magazine. Mellan anekdoter och diskussioner från hjärta till hjärta har Thomas Mitjanas partner saker att berätta.

Det falska språnget till Thomas Mitjana, inte förbittrad

Jag har Thomas Mitjana som bad mig att delta i turneringen. Vi har länge sagt att vi skulle göra en. Så jag hoppade på tillfället och jag är väldigt glad över att vara där. Speciellt eftersom vi med Thomas redan skulle spela i Paris (P1000 Lesigny), för en månad sedan och det kunde inte hända. Så här är vi, här är vi.

Jag hoppas att han inte hyser agg och inte tar tillbaka mig. För jag kommer långt ifrån. Så jag hoppas att han kommer och är i bra form.

Hans historia med det franska laget

Jag gjorde två val [i det franska laget]. Jag valdes ut som den åttonde spelaren i Paraguay och det blev klart för mig då att jag hade små chanser att spela. Så jag valde att inte gå.

Jag gillar verkligen att spela padel, efter att ha sett de andra spela, lite mindre så att upplevelsen inte lockade mig.

Ritz padel

Dess ambitioner, dess framtid

Ett urval av senior+: det är roligt eftersom jag redan har fått veta det 2-3 gånger sedan jag kom. Nej ärligt talat, jag har roligt, jag leker med mina vänner. Thomas är en kille som jag verkligen gillar så jag är verkligen glad över att få spela med honom.

Ärligt talat var jag inte alls intresserad av det. Jag säger inte nej för det är fantastiska grejer och det är alltid galna upplevelser. Det här är ögonblick som vi inte glömmer. Efter det är det första gången jag kommer tillbaka till en stor turnering. Jag hade inte gjort P1500, P2000. Detta kommer att tillåta mig att flytta om mig själv lite.

Den nuvarande nivån på padel Franska

Det finns fortfarande några killar över resten, som har blivit proffs idag, som spelar bättre. Men annars verkar det ha blivit ganska tätt. Jag ser lite av de nya killarna. Jag tänker på de som är i Spanien: Dylan, Julien, Man, Phil. Alla dessa killar som verkar spela riktigt bra. Men jag spelade aldrig mot dem.

Jag tycker inte att den nuvarande nivån är revolutionerande jämfört med för 2-3 år sedan. Å andra sidan spelar den bättre och bättre. Jag känner Timéo lite [Fonteny], det är många unga människor som kommer och som kommer att spela bättre och bättre. Det tar tid, men det kommer att ske gradvis.

Topp/Flopp av padel Franska

Topp : Det goda exemplet finns här, i Strasbourg. Jag kom för fyra år sedan, det var 3-4 fält. Nu är det 12. Förr fanns det fotboll, nu finns det ingen. Vi ser mer och mer mark. Uppriktigt sagt, utvecklingen av padel, det går ändå ganska snabbt.

Flop : Vi hittar massor av kommentarer om rankingen, det är något som intresserar folk mycket. Vad jag personligen tycker är att poängpyramiden är för smidig. Oavsett om du slutar 4:a eller 7:a tjänar du nästan lika många poäng. Jag tycker att vi borde belöna de som går långt i turneringar mer.

Sammantaget ser vi några galna saker idag. DE World Padel Tour, Roland Garros. Ärligt talat, det finns många nya saker. När jag började för sju år sedan fanns det nästan ingenting.

En ny klubb i framtiden?

Le padel, det är något som alltid har fascinerat mig. Där fick jag gå ifrån det, jag gjorde andra saker. Så att ha en ny klubb igen är inget jag tänker intensivt på. Men här är den, om det finns en möjlighet. Jag kommer inte att stoppa mig själv från att göra något igen under de kommande åren.

Å andra sidan, det jag absolut inte längre vill är att jobba på kvällarna, på helgerna, som galningar. Vad vi kunde göra i åratal när vi var unga. Så jag kommer bara att göra det igen om jag hittar en arbetsmiljö som gör att jag kan behålla min livsstil idag.

Du kan följa matcherna live Padel MagTV :

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.