Jérémy Scatena intervjuar Cartri, dess helt nya leverantör av utrustning.

Hans debut i padel

Cartri: Hur var din relation med padel ?

Jerémy Scatena: ”Jag upptäckte padel 2006 när min vän Nallé Grinda söner till Jean-Noel Grinda, den tidigare Davis Cup-spelaren, bjöd in mig att spela en match. Jag spelade tennis vid den tiden på en hygglig nivå och över en natt kom jag in i det padel. Jag tackar Nalle för allt han har gjort för mig. Det var han som lät mig gå vidare och gå med i det franska laget sedan 2008.” 

Cartri: Vad gillade du med padel ?

Jérémy Scatena: "De två saker som jag direkt älskade var gemytligheten och den sociala aspekten av sporten, både med din partner men också med motståndarna på andra sidan nätet. Det finns en väldigt lekfull aspekt av denna sport som, enligt min mening, inte har någon motsvarighet.” 

En stark spiker

Cartri: Vilka resultat är du mest stolt över?

Jérémy Scatena: ”Så det finns naturligtvis flera. Till att börja med skulle jag säga de 2 avgörande matcherna med Frankrikes lag, den första mot Belgien i semifinalen i EM där vi vann 7/6 i tredje set. Och den andra, i kvartsfinalen i världsmästerskapet mot Uruguay. Sedan tror jag att det är mina 1 sista omgångar av previa på WPT, där vi passerar 4 omgångar varje gång, det var fantastiska stunder av känslor.

Cartri: Vilket är ditt bästa skott och vilket skulle du vilja förbättra? ?

Jérémy Scatena: "Mina två bästa skott är smashen och cuchillo-returen. På det skott som jag skulle vilja utveckla skulle det vara att förbättra min kvalitet på bollen efter motståndarnas smash. Det skulle vara nödvändigt att lyckas spela om i fötterna, särskilt i backhand.”

Cartri: Vad betyder det att Cartri bestämde sig för att satsa på dig och varför valde du detta märke?

Jérémy Scatena: ”För mig var det viktigt att gå med i ett varumärke som behöver mig på och utanför planen för att hjälpa till att utveckla produkter eller hjälpa varumärket att expandera till nya marknader. Cartri är ett av få märken som fortfarande tillverkar i Spanien, vilket gör att det kan bibehålla premiumkvalitet. Jag valde Cartri av dessa skäl och inte på något sätt för den ekonomiska delen som var mindre intressant än med andra.”

Cartri: Vilket racket ska du använda i år och varför skulle du rekommendera det?

Jerémy Scatena: "Jag valde "Alpha Titan" som är en rund racket med ett ganska hårt gummi. Det är en pala som gör att jag kan ha mycket kontroll i kortspelet, försvaret och övergångsfaserna. Den är idealisk för avancerade spelare som strävar efter att kontrollera spelet.”

Le padel utvecklas långsamt i Frankrike

Cartri: Hur är situationen för padel i ditt land ?

Jérémy Scatena: "De padel utvecklas långsamt i Frankrike och halkar efter sina europeiska grannar, framför allt Sverige, Portugal och Italien. Utvecklingen av antalet plan, runt 1200, liksom antalet spelare, är relativt konstant.” 

Cartri: Tror du att padel, för att främja dess utveckling bör ha ett förbund oberoende av tennisförbundet?

Jérémy Scatena: ”Det här är en fråga som kommer att dyka upp mer och mer i framtiden. FFT tillät padel att bli ryktbar snabbt, men sportens exponentiella utveckling skrämmer tennisledare som ser det som farlig konkurrens för tennisen. Det är kanske lite tidigt för ett förbund av Padel att lyfta men det är inte uteslutet att det kommer att hända en dag.”

Två huvudmål 2022

Cartri: Vilka är målen för den här säsongen?

Jérémy Scatena : "Med förlossningen av den nya QSI/FIP-kretsen Jag kommer att ha två huvudmål. Det första är att delta i en huvuddragning av en av de 10 stora Fip. Det andra är att nå semifinalerna i en APT-turnering och sluta bland de 30 bästa. Drömmen skulle vara att komma in bland de 100 bästa i världens största krets.

Cartri: Vilket är smeknamnet som bäst definierar dig?

Jérémy Scatena : "'El Loco'! Folk tar ibland min passion eller mitt ilska för att vinna för galenskap. Samtidigt måste man vara lite galen för att lämna sin stad, land, familj och vänner för att gå och fullfölja sina drömmar.” 

Thomas Jay

Efter att ha blivit rockad av tennis i nästan 15 år blev jag ett absolut fan av dess kusin padel. I snart ett år nu har jag jagat den lilla gula bollen med en annan racket, men med lika stor passion! Jag är baserad i Lyon och tänker göra dig bättre bekant med padel i regionen och på nationell nivå.