Jérémy Scatena är nr 1 i Frankrike i Padel tack bland annat till hans titel som fransk mästare 2015 i disciplinen. Han kommer att vara ambassadör för det franska varumärket Tecnifibre de närmaste fem åren och har kommit överens om att vi kommer tillbaka till detta partnerskap.

Hej Jeremy, kan du presentera dig själv snabbt?

"Jag upptäckte Padel för nästan 10 år sedan med min vän Nalle Grinda.
För att komma tillbaka till min sportutveckling gick jag med i 2009 från
Robin Haziza (ägare av Real Padel Club) för att fortsätta våra framsteg tillsammans. En fruktbar förening eftersom vi har varit mästare i Frankrike utan avbrott tills nu!
En annan höjdpunkt i vårt samarbete var helt klart vårt deltagande i Padel World Championships med 5: e plats i 2012, vårt bästa resultat hittills. I 2013 och 2014 vann vi Aix International Open och vi är stolta för att kunna säga att vi är det enda franska paret som har vunnit den här turneringen!
När det gäller mina ambitioner är mitt mål att träna mellan 14 och 20 veckor om året i Spanien för att gå med i topp 50 Catalan i år och topp 100 i 2017 världen över »

Varför bestämde du dig för att byta racket och flytta till Tecnifibre?

"Jag bestämde mig för att gå till Tecnifibre av 2 huvudskäl. Kvaliteten på det erbjudna racket var nödvändigtvis en avgörande faktor för mitt slutliga val och jag hoppas korsa en kurs med detta nya material. En annan viktig del Tecnifibre är ett franskt varumärke och det var viktigt för mig att kunna samarbeta och utbyta med ett franskt team "

Vad var schemat för denna hårdvaruändring?

”Från och med januari 2016 kunde jag testa Tecnifibre snöskor för att ge min erfarenhet och rekommendationer. Mitt val föll snabbt på Wall Breaker-racketen som matchar min stötande spelstil och gör det möjligt för mig att uppnå mer förödande smash. Jag vill särskilt tacka Javier (chef Padel till Tecnifibre) och hans team för deras lyssnande och deras investering i att erbjuda mig den bästa racketen som möjligt. Idag spelar jag med Wall Breaker som ger mitt spel allt jag behöver: balans, makt och kontakt »jérémy scatena tecnifibre

Hur kommer detta partnerskap med Tecnifibre-teamet att uppstå?
"Vi har valt ett partnerskap på 5 år för att registrera oss på lång sikt och gynna varandra från vår respektive expertis. Vi ville verkligen underteckna ett långsiktigt kontrakt för att sätta märke på ett "100% French" -partnerskap. Som ambassadör för varumärket kommer jag också ha tillgång till en "förhandsvisning" av de nya produktsortimenten för att ge min åsikt och vid behov för att föreslå alternativ "

Vad representerar #TeamTecnifibre sinnet för dig?
”Tecnifibre är ett franskt företag i mänsklig skala som bygger på värderingar som jag delar 200% som ödmjukhet, lagarbete och en önskan att gå vidare. Det är tack vare deras team, som jag kunde se arbeta dagligen, att Tecnifibre blir en viktig aktör i Padel »

Hur justerar du din tid mellan ditt liv som idrottare och ditt privata liv?
"I år markerade en verklig förändring i min logistikorganisation. Med mina idrottsambitioner var det faktiskt nödvändigt för mig att spendera mer tid på planen. Att fatta beslutet om att träna i Spanien blev snabbt uppenbart, och padellen var mycket utvecklad där. Det ger mig också möjligheten att gnugga axlarna och spela mot de bästa spelarna i världen idag. Jag har tur att ha ett jobb som kräver en punktlig närvaro i Frankrike och som tillåter mig att åka till Spanien ofta för att förverkliga mina ambitioner "

Budgeterar du din säsong till några euro?
"Naturligtvis. Vi går inte ut på ett sådant äventyr utan ett minimum av ekonomisk organisation. Jag har tur att få tid att organisera mig men jag söker ständigt efter beskyddare och sponsorer. Tack vare Tecnifibre kunde jag starta mitt äventyr ... "

Vad är den sista manen du har gjort?

« Jag vet inte om vi kan prata om galenskap, men med min partner, Robin Haziza, beslutade vi att hyra en lägenhet i Spanien för att träna hela året "

Intervju av Jérémy Scatena för Padel magazine

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.