Tidigare professionell handbollsspelare och dubbel olympisk mästare, Jerome Fernandez har aldrig dolt sin passion för padel. Gäst igen i år på Human Padel från Toulouse till Cupra All Star Padel Spel, den tidigare vänsterbacken i Frankrike-laget hade möjlighet att dela, vid mikrofonen av Padel Magazine, ursprunget till hans tillgivenhet för den lilla gula bollen.

Padel Magazine : När upptäckte du padel ?

Jerome Fernandez : "Jag upptäckte padel medan jag spelade i Barcelona i början av 2000-talet, det var den stora boomen av padel där och jag började spela mycket. Jag lämnade Spanien 2010 och när jag återvände till Frankrike 2011 Jag sa till mig själv att i slutet av min karriär skulle jag försöka och jag skulle gå all out. "

Jerome Fernandez Cupra All Star Padel Spelet 2

"Jag avslutade min karriär i Aix-en-Provence, jag blev tränare och när jag slutade arbeta för klubben 2020, blev min ställföreträdare som var spanjor och jag själv arbetslösa. Vi bestämde oss då för att ge oss ut på padel. Sedan augusti 2020 började vi spela, jag blev beroende och jag försöker organisera mig för att spela tre, fyra gånger i veckan.

Padel Magazine : Vem var din bästa eller din bästa partner?

Jerome Fernandez : "Förra året trivdes jag med Charlotte Soubrié och vi mötte Benjamin Tison och Thierry Omeyer. Det andra paret var Yann Auradou / Olivier Dacourt. Jag njöt verkligen av upplevelsen. Då och då har jag chansen att bli inbjuden till event där professionella spelare finns på plats. Det är ett sant nöje att se dem spela, men det är ännu mer spännande att spela mot dem.”

"Till exempel i Aix-en-Provence fick jag möjlighet att spela mot Laura Clergue. Hon var i min diagonal och till en början kanske man tror att man bara kan slå hårdare till bollarna och allt kommer att passera. Men i verkligheten vet hon hur hon ska positionera sig perfekt och tröttar ut dig helt.

Padel Magazine : Vilken är din största styrka i padel ?

Jerome Fernandez:Min största styrka är min storlek och jag vet hur jag ska dra nytta av den. Jag befinner mig också ganska rörlig och ofta tror folk att genom att spela under mina fötter eller låta mig försvara det kommer det att bryta mitt spel. Däremot har jag utvecklats mycket på den här nivån, särskilt sedan jag började spela till höger.

Jerome Fernandez - Vincent Clerc Cupra All Star Padel Spel

"Överlag känner jag mig ganska bekväm på banan. Å andra sidan har jag en stor svag punkt, det är min backhandvolley. Jag tror att jag kommer till en nivå där jag kommer att behöva ta lektioner, men med väldigt bra lärare!”

Padel Magazine : Du är inte den enda handbollsspelaren som gillar padel, vi märkte också att Valentin Porte tycker om denna sport. Han bjuder till och med in sig själv på P500.

Jerome Fernandez: "Valentin har en utmärkt nivå, medan han fortfarande är i karriären vet jag inte var han hittar tid att spela!”

"Det finns också Rémi Desbonnet, Frankrikes målvakt som spelar riktigt bra. Det är sant att detta är mallar som är bekväma i alla sporter. På padel de är bra eftersom de är unga och i full fysisk mognad. Personligen skulle jag ha velat träna på padel i deras ålder, eller ännu yngre, eftersom det skulle ha varit en kompletterande aktivitet till handbollen för mig."

Padel Magazine : Vad är ditt mål för den här turneringen?

Jerome Fernandez - Vincent Clerc Cupra All Star Padel Spelet 2

Jerome Fernandez : "Målet med Vincent (präst) handlar verkligen om att ha kul, speciellt eftersom vi aldrig har spelat tillsammans. Det finns spelare som Florent Sinama Pongolle, Robert Pirès som gör det ganska bra. Men jag tycker att nivån på lagen är relativt balanserad, så det finns ett sätt att ha kul.

Padel Magazine : Vincent (präst) sa till oss att inte förlora mot Cartman

Jerome Fernandez: "Vi ska studera de andra lagen och som vilken spelare som helst padel vem som vill vinna, vi kommer att spela på de svaga punkterna (skratt).”

För att se hela intervjun det är precis här.

Vincent Gallie

En fan av oval fotboll, rund boll men också racketsporter, blev han stucken av padel under sin tonårstid i Galicien. Lika bekväm framför kameran som bakom en mikrofon kommer Vince att kunna ta med sig sin vision och expertis som fan av den lilla gula bollen.