Jérôme Ferrandez är en av de främsta franska paddelspelarna, som fortfarande tävlar om att vara en del av den sista kvalen för VM i padel med sin partner Jérémy Ritz. Fokusera på en "krigare" mycket uppskattad av kretsen ...

  • Du är nästan redan en äldre, eller hur?

Hm ... Ja och nej, även om det redan är 4 år, spelar jag padel.

Jag upptäcker padellen i Spanien. Tillbaka i Aix-en-Provence började jag i paddlet vid Set Club (klubben stannade tyvärr idag, men som var en av poolerna i den franska paddlarna innan jag stängde).

Jag trivdes där. Ganska snabbt ville jag tävla. Att spela tennis (ex-15) har gjort mig en tjänst ... Trots att volleybollar aldrig har varit mitt försprång ... Men jag riva mig bort, det är det viktigaste!

  • Padelen rör sig mycket snabbt sedan din debut.
Från skugga till ljus Under 4 år har padeln exploderat i Frankrike. Det är till och med ett globalt fenomen. När vi flyttar, folk hur man känner till denna sport. Fransmännen åker till Spanien, andra återvänder från Spanien. Och oundvikligen i bagaget finns det mer och mer padel.
  • Team Frankrike, i dina sevärdheter?

Yes! Och jag hoppas att det går! Tävlingen blir svårare och svårare att säga att jag kämpar varje dag genom att träna varje år för att försöka tävla med de bästa franska. Det är svårt men det är vad jag gillar ... utmaningarna.

  • Vad är ditt program?

Jag tränar i allmänhet vid middagstid och på kvällen håller jag på fysik.

Ibland gör jag en dubbelträning när det är bra att göra.

På helgerna kan du ta dig till padelturneringar eller träna med min partner Jérémy i Nice på Queco i Sophia.

  • Favoritpositioner? Och de du inte gillar?
Jag gillar att göra en "blanquette" (Coup särskilt uppskattad av Bastien Blanqué, ingen 1 franska), dvs, motsmakare vid dörren och sätta en "latte" på höjden. 🙂

Vad jag gillar minst: Få lameller 😉

  • Exclu Padel Mag, tu changes bien de partenaire ?
Hm, inte alls !!! Jajaja. Jag kommer att spela med den stora Jeremy Ritz!
  • Din munskal

Arrangörer av röda kortturneringarna som ger mindre till vinnarna och finalisterna för att de förmodligen ger mer till kvartsfinalisterna ... Även om det fortfarande inte är gjort.

Alla vinster distribueras inte systematiskt.

Respektera spelarna som spenderar en förmögenhet att vara närvarande i turneringarna.

  • En rolig historia?

Vad ingen vet: de framtida mästarna i Frankrike blir Jérémy Titz och jag ahaha ...

Vad är värdet ?! 😉

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.