Jérôme Ferrandez är en av de främsta franska spelarna padel , fortfarande i loppet om att vara en del av den sista kvalificeringsplatsen för VM i padel med sin partner Jérémy Ritz. Fokusera på en "krigare" mycket uppskattad av kretsen ...

  • Du är nästan redan en äldre, eller hur?

Hm ... Ja och nej, även om det har gått fyra år nu, har jag spelat padel.

Jag upptäcker padel i Spanien. Tillbaka i Aix-en-Provence började jag på padel på Set Club (redaktörens anmärkning. Klubben stängdes tyvärr idag, men som var en av grogrunden för padel Franska före stängning).

Jag trivdes verkligen där. Ganska snabbt ville jag tävla. Det faktum att jag har spelat tennis (anm. Ex. -15) fick mig att tjäna ... Även om volleybollarna aldrig var min starka ... Men jag riva mig själv, det är huvudmannen!

  • Le padel utvecklas mycket snabbt sedan din början.
Från skuggan till ljuset. På fyra år har padel exploderade i Frankrike. Det är till och med ett globalt fenomen. När vi reser lär människor känna sporten. Fransmännen åker till Spanien, andra återvänder från Spanien. Och oundvikligen i bagaget finns det fler och fler padel.
  • Team Frankrike, i dina sevärdheter?

Yes! Och jag hoppas att det går! Tävlingen blir tuffare men lika mycket att säga att jag kämpar varje dag genom att träna varje år för att försöka tävla med de bästa franska. Det är svårt men det är vad jag gillar ... utmaningarna.

  • Vad är ditt program?

Jag tränar vanligtvis till lunch och på kvällen gör jag en fysisk session.

Ibland gör jag en dubbelträning när det är bra att göra.

På helgerna, gå till turneringarna i padel eller träna med min partner Jérémy i Nice på Queco i Sophia.

  • Favoritpositioner? Och de du inte gillar?
Jag gillar att göra en "blanquette" (blåsa särskilt uppskattat av Bastien Blanqué, nr 1 på franska), dvs motsats vid dörren och sätta en "latte" i volleybolllyftaren. 🙂

Vad jag gillar minst: Ta emot lamellerna 😉

  • Utesluten Padel Mag, byter du partner?
Hm, inte alls !!! Jajaja. Jag kommer att spela med den stora Jérémy Ritz!
  • Din munskal

Rött kort till turneringsarrangörer som ger mindre till vinnarna och finalisterna för att förmodligen ge mer till kvartsfinalisterna ... Medan det fortfarande inte är gjort.

Alla vinster distribueras inte systematiskt.

Respektera spelarna som spenderar en förmögenhet att vara närvarande i turneringarna.

  • En rolig historia?

Vad ingen vet: Frankrikes framtida mästare blir Jérémy Titz och jag ahaha ...

Vad är värdet ?! 😉

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.