Exklusiv intervju med Johan Bergeron, blev nyligen fyrdubblad mästare i Frankrike.

”Jag ignorerar alltid de tidigare åren”

Padel Magazine : Hur känns det att gå in i historien om padel Franska? 4 franska mästerskap, inser du det?

Johan Bergeron: ”Ja och nej, jag inser det för att jag blir berättad. Varje år är mästerskapen annorlunda och alltid mer komplicerade. Jag ignorerar alltid de föregående åren, men det ger mig självförtroende i mitt förberedande och i min hantering av turneringen. ”

Padel Magazine : Vilken var den mest komplicerade matchen bland de fyra finalerna som spelades?

Johan Bergeron: ”De två mot Benjamin Tison och Adrien Maigret, för det har alltid varit lite heta matcher. Detta spelades ut under förberedelsen av matchen, de första matcherna ...
Efter det var det här året min första seger till vänster. Så det var annorlunda. Jag hade mindre erfarenhet på den sidan, men eftersom jag hade Ben vid min sida, som jag anser vara den bästa franska spelaren till höger, gav det mig självförtroende och han kunde hjälpa mig när det gick mindre bra. Jag tycker att årets final var den svåraste. ”

Tison Bergeron Blanque Leygue Frankrike 2021

Padel Magazine : När vi återvänder till Thomas Leygue hade vi feedback om att han hade förändrats fysiskt och i sitt spel inom några veckor, vad tycker du?

Johan Bergeron: ”Det är sant att han har fått mer självförtroende i sitt spel, och som ett resultat har Bastien också ännu mer förtroende för Thomas. Båda spelar mycket bra och tvivlar mycket mindre, släpper mer och tar risker. Det fungerade för honom och jag tror att det kommer att tjäna honom bra under de följande veckorna. ”

En guldfip i St-Tropez

Padel Magazine : Nu är du på All In, vi ses snart i internationella turneringar, särskilt FIP. Vi hörde också om en turnering som arrangerades i södra Frankrike, kan du berätta om den? 

Johan Bergeron: ”Vi har ambitionen att organisera stora nationella och internationella evenemang. Den i Lyon är inte stängd även om vi skulle vilja göra det, men den som är stängd är FIP Gold i södra Frankrike på en vacker plats (i St Tropez).
Vi kommer att göra allt för att det ska bli en bra turnering, jag tror att det är det som saknas i Frankrike även om det blir fler och fler. Det är upp till alla spelare i Frankrike att utveckla saker och marknadsföra vår sport.

I Canet-en-Roussillon det var en fantastisk turnering, för främjande av sport kunde vi inte begära bättre. Vi har ambitionen att göra detta på platser som besöks, så vi hade möjlighet att ha hamnens plats i Saint-Tropez. Det är jättehäftigt. En vecka före seglen i St Tropez (i september) kommer vi att befinna oss i en stark passage där. Målet vi har är att främja sport, och jag tror att denna plats kommer att tillåta det. Tanken är att den ska vidarebefordras av media och sociala nätverk, och uppriktigt att en tv som Canal + sänder tävlingen skulle vara målet att uppnå. ”

Färre internationella kretsar, mer All-In

Padel Magazine : Vad är ditt program under de kommande månaderna, på den nationella och internationella kretsen?

Johan Bergeron: ”För att vara ärlig så visste ingen förutom mina släktingar (inklusive Ben Tison), jag sa att efter det franska mästerskapet skulle jag minska den internationella kretsen. Jag gjorde 4-5 månader eller jag var grundligt på alla turneringar under ALL IN, plus de franska turneringarna ... Var tredje dag var jag i olika städer. Det är tråkigt och framför allt begränsade det mig att utveckla vad jag ville göra för All In. Jag hade förberett mig för de franska mästerskapen eftersom det var årets mål. Där, från och med idag, kommer jag att spela mycket mindre i internationella turneringar och fokusera på utvecklingen av All In. Nästa år kommer jag att göra några WPT -etapper, några FIP -etapper, varför inte APT men jag kommer att välja enligt kalendern och skönheten av turneringen ”.

 

Intervjun hittar du i sin helhet här:

 

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.