På Tours-sidan, le padel kämpar fortfarande för att hitta en plats. Om vi ​​jämför med departement som Hérault, Haute-Garonne eller Alpes-Maritimes kan vi tydligt se att Indre-et-Loire ligger efter vad gäller skidbackarna. padel. Det är enkelt, förra året, i utkanten av Tours, fanns det bara två domstolar för hela staden.

Efter att ha gjort detta postulat, Damien Mamolo beslutade att starta sitt projekt. Det är i juli 2023 som bubblan Padel se dagen. 2 månader senare, Corentin Gruzska hänger med på äventyret och blir tränare på resorten.

Några månader efter öppnandet, Bulle Padel skapar redan utnyttjandet i kvalar till Nationell 2. Corentin Gruzska och Damien Mamolo såg tillbaka på början, framträdandet i det regionala och vidare ambitioner av klubben vid mikrofonen av Padel Magazine.

Damien och Corentin, från tennis till padel

Damien Mamolo: "Jag är manager för Bulle Padel Klubb. I åratal, Jag var tennislärare. De senaste fem åren har jag utövat detta yrke Montpellier så jag såg många klubbar padel att skapa…

Jag växte upp i Tours och när jag ville komma tillbaka och spela padel, Jag blev förvånad över att se att det inte fanns någon padel. Därför det gav mig idén och viljan att skapa en klubb padel i Tours."

Corentin Gruzska: "För min del, Jag spelade tennis i 15 år, utan att nödvändigtvis göra mycket konkurrens. Jag, å andra sidan, tränade mycket och matcher med vänner, tills den dagen jag upptäckte det padel på Tours Nord-strukturen.

Jag började spela för fyra år sedan och Jag utvecklade en passion för denna sport. Så jag ville slutföra utbildningen till tränare. Jag fick diplomet, jag arbetade i Oléron och sedan kom jag till Damiens struktur sedan september 2023.”

En brist på padel i Tours

Damien Mamolo: ”I Tours fanns det ingen bara en klubb som spelade squash och padel och plötsligt, utbudet var ytterst begränsat. Förra året fanns det fortfarande bara två spelplaner i hela Tours.

Så jag satte tre inomhus. Det andra centret la också till tre inomhusbanor, så det börjar utvecklas lite men det var verkligen en brist.

Vi kämpade lite för att genomföra projektet men idag kan vi säga att vi är väldigt nöjda med starten. Nu måste vi fortsätta och hinna med andra saker. För tillfället har vi en huvudsakligen fritidskunder, vi vill gärna utveckla tävlingen lite mer och framför allt lyckas få fler unga.

En lek med ord... inte med flit

Damien Mamolo: "Klubbens namn har inget med varumärket att göra. Platsen där vi är tillhör samma ägare. Det finns en dekorationsbutik som heter "La Bulle Verte" och en bistro som heter "Le Bistrot de la Bulle".

Så, eftersom folk känner denna plats som La Bulle-distriktet, letade vi inte långt: "Le Bulle Padel Klubb".

Idag har vi tre inomhusbanor och vi håller på att diskutera med ägaren har några utomhusspår nästa år skulle det vara bra. Helst har två, eller till och med tre."

Överleva i en region där padel tog inte

Damien Mamolo: "När jag var i Montpellier kunde jag se klubbarna i Sète, Béziers eller Narbonne etablerade, med en extraordinär entusiasm, med folk som vill spela hela tiden. Med passionen som växer mer och mer kring denna sport, Jag sa till mig själv att det inte gick att missa.

Vi har fortfarande tomma platser under dagen... Dock från 17 till 22. vi är fulla. Vi försöker även göra event eller turneringar på helger och det fyller på väldigt bra.

Efteråt, i Tours, är det fortfarande en väldigt ny sport, så vi saknar ungdomar, skolor, fritidsgårdar... Vi jobbar på det men vi har fortfarande mycket att göra. I regionen ligger vi 5-6 år efter jämfört med Occitanie."

Nivån på spelare på plats

Corentin Gruzska: "Jag tror att jämfört med södra Frankrike, vi ligger efter nivån också. Efteråt börjar vi ha en bra pool av spelare med en bra nivå i regionen eftersom det finns andra strukturer utanför Tours där det fungerar bra. Så dessa spelare kommer för att spela med oss ​​då och då.

Generellt för min del ger jag lektioner till personer som är på fritidsnivå, personer som precis har börjat och som spelar regelbundet, en eller två gånger i veckan. Dessa människor har en P100-nivå i princip.

För närvarande är detta det största antalet kunder jag har. Efteråt har jag en liten grupp väldigt bra spelare som jag coachar då och då, men det är sant att det inte finns några riktigt välrankade spelare i vår region än."

En seger i Region 1

Corentin Gruzska: "Vi rekryterade en arbetsstudiestudent, Pierre-Yves Siette, som har spelat med sin bror i flera år i Orléans. De är väldigt bra spelare. Vi hade andra mycket bra spelare, inklusive en annan tränare, Damien, och jag också.

Till slut, vi lyckades få ihop ett väldigt bra team och vi lyckades vinna dessa regioner. Nu är det dags för Nationals men för ett första år kan vi säga det vi är mycket stolta över att få representera klubben och gå till dessa nationella 2 mästerskap.

Jag tror nu att steget för Nationale 1 blir ganska högt. Ambitionen är att vinna första omgången och att behålla. Att inte sluta i de två nedersta skulle vara bra!"

Damien Mamolo: "Vi är ganska tydliga men man vet aldrig. Vi har ett väldigt enat och motiverat team. För vår del tillåter det oss att få en ganska trevlig upplevelse. Och för ett första år av livet är det fantastiskt."

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.

Tags