Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer dagligen att zooma in på en liga och dess representanter för det franska padelmästerskapet i Padel Lyon Club (Padel Central). Essonnes liga siktar.

essonne flickor

1 / Fitness trail

Kildine ALBERT (KA): Jag spelar tennis sedan jag var 7 år. Min bästa ranking var 15, jag är för närvarande 15 / 2. Jag deltog i det franska mästerskapet i strandtennis i 2014.

Nadia BOUSSARD (OBS): Jag började tennis på 7 år. Jag är rankad 5 / 6, det är min bästa ranking. Jag deltog i franska tennismästerskapen 4e och 3e för några år sedan nu ...

2 / Upptäckten av Padel

KA: Jag började vidare Padel på semester i Spanien förra året.

OBS: Jag spelade för 1era en vecka före mästerskapet i Essonne, Roland Garros i sommar.

3 / Erfarenhet och mål

KA: Jag spelade i sommar på Tennis Club i Marseille på semester. Jag älskade genast det, det är väldigt lekfullt. Sedan initierade jag min partner och hon hängde.

OBS: Jag har inte spelat mycket än men jag älskar det! Jag hoppas i framtiden att träna regelbundet och gå vidare.

4 / Vilken klubb?

KA och NB: Sedan Ulis-länderna öppnade i början av september spelar vi där.

5 / Din partner?

KA: Vi arbetade båda på den internationella ungdomstennisturneringen i Ball Mimosa i Nantes i sommar när vi fick registreringsmeddelandet till padel-ligamästerskapet. Och på ett infall, medan min partner aldrig hade spelat, registrerade vi oss. Det har varit svårt att hitta mark och partners att utöva. Vi spelade tillsammans för första gången på planen för Roland Garros som är tillgänglig i augusti under French Open.

OBS: Allt sägs! Det är lite av en slump men vi ville spela tillsammans och jag tror att vi är ganska komplementära.

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

KA och NB: Det fanns bara 2-lag och vi var tvungna att spela i en annan liga (77) för det fanns inget fält i vår liga ännu.

7 / Ambitioner och prognos för finalen

KA och NB: Vi hoppas ha kul och utvecklas som spelen. Det verkar som om flickor i söder är starka men vi känner ingen,

8 / Meddelande för motståndare

KA och NB: Lycka till 😉

essone pojkar

1 / Fitness trail

Loïc LE PANSE (LLP): Bäst ranking -15, 850 ATP dubblar

Sebastian RUIZ DE CONEJO (SR): Bäst på 4 / 6 och nu 15 / 2 (jag spelar inte tennis längre)

2 / Upptäckten av Padel

LLP: Min mamma är spansk och jag upptäckte padlen där, vid padelboomen!

SR: det är en lång historia men kort sagt, en långvarig vän, Patrick Tauma (någon tidigare padel kommer att känna igen den) trakasserade mig för att spela denna sport. Det var under 1995-2000 åren. Han hade försökt starta padel i Frankrike vid den tiden! Jag testar och jag hittade denna sport galen och topp. I 2007, under en session på ISP Sophia Antipolis, skulle vi spela nästan varje dag på Nice Tennis Club eller La Gaude. I 2009 får jag ett samtal från Pyramids Club i Port Marly som frågar mig om jag kan ta hand om inledningen av klubbmedlemmarna. Go! Därefter initierar jag den bra Franck Stibine (bland andra) som, som ni vet, är en narkotikamissbrukare ... och som jag rekommenderade att gå in på äventyret, tycks det tycka att le!

3 / Erfarenhet och mål

LLP: Under flera år spelar jag regelbundet, jag försöker spela minst en gång i veckan.

I framtiden hoppas jag att nivån i Paris kommer att vara lika hög i söder och att jag kan bidra.

SR: Några år för att inte räkna dem. Jag försöker spela regelbundet. Utsikterna är enkla, det är en sport som för närvarande är exponentiell och därför i full utveckling ...

4 / Vilken klubb?

LLP: Park Futbol i Servon

SR: Flera klubbar, det började med Pyramides i Port-Marly 2009, sedan med Soccer Park i Champigny sur Marne med Fred och Medhi från 2013 års öppning, Parkfutbal i Servon med Manu och Francisco i mitten av 2014 och även Padel Horizon de Fontenay Sous Bois, med Jean-Baptiste och Pierre som precis börjat 2015. Låt oss inte glömma, Paris Country Club i Rueil-Malmaison med Philippe som inleder äventyret och som jag ansvarar för sportutveckling.

5 / Din partner?

LLP: De senaste månaderna var han en av mina träningspartners

SR: Lite mindre än 2 år med Loic Lepanse. En bra, effektiv brute med en förstklassig stans, allt i en sammethandske

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

LLP: Utan för mycket besvär

SR: I all blygsamhet ganska snabbt ...

7 / Ambitioner och prognos för finalen

LLP: Gör den bästa kursen som möjligt, ta bort höns till exempel.

Betraktas som en bra spelare av lagen i söder. Alla lag är farliga. Vi pratar om Robin och Jeremy som favoriter.

SR: TTop hemlighet. Lol Jag känner några, alla utmärkta spelare. Att frukta spelare? Absolut inte, tvärtom, ivriga att slåss och ta ett stort nöje att spela genom att delta i detta första FFT Frankrike-mästerskap. Jag känner några par, alla utmärkta spelare.

8 / Meddelande för motståndare

SR: Slipa dina palas och gör dig redo för 3 halvtid!

essonne liga

Domare: Benoît JACOB, koordinator utvecklingsrådgivare

1 / League League-förfaranden

vi organiserade ett dam- och herremästerskap med respektive 2- och 4-lag. Detta skedde i en privat struktur.

2 / Positionera ligan

"Säg inte" (sic)

3 / Hjälp, åtgärder och kommande evenemang

2 projekt, ett bidrag på 1000 € för skapandet av Padel röstades av ligakontoret

4 / Vem ska jag kontakta?

Gilbert HOUEDE från Sports Commission eller jag själv.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Tidskrift. Stötande för alla ämnen i padelvärlden, han kommer tillbaka till många ämnen med ett alltid snyggt öga.