Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer dagligen att zooma in på en liga och dess representanter för det franska padelmästerskapet i Padel Lyon Club (Padel Central). Languedoc Rousillon-ligan är under belägring.

languedoc flickor

1 / Fitness trail

Line MEITES (LM): Tennisspelare sedan jag var mycket ung, slutade jag flera år innan jag tog racketen till 23 år ... Jag tillbringade min BE 1er sedan 2emexamen i Grenoble. Jag undervisar i Toulouse sedan 2015, efter några år tillbringade i Perpignan.

Emmelien LAMBREGTS (EL): Jag har spelat tennis i några år nu, snart 38, regelbundet och regelbundet, några avbrott på grund av graviditet, andra till skador. Klassificerad 4 / 6.

2 / Upptäckten av Padel

LM: Jag hade chansen att upptäcka denna sport det finns ungefär 15 år, i Nice, sedan under 10 år såg jag inte eller hade tillgång till padel fälten förrän en sommaranimation av upptäckten och initiering, i St Cyprien. Året efter byggde TC Mas ett fält för mitt största nöje!

EL: Sedan 2013 på TC du Mas i Perpignan.

3 / Erfarenhet och mål

LM: Det är 3ans att jag spelar regelbundet padel med olika partners män eller kvinnor ... som mitt schema faktiskt tillåter !! Jag vill konfrontera spelare oftare, för få tjejer spelar för närvarande. Vi tvingas ofta leka med pojkar; Jag tror att spelet är annorlunda mellan flickor!

EL: Jag lämnade tennis till förmån för padeln, som är i mina ögon, en sport som är mycket lekfull, vänlig och tillgänglig för en bred publik!

4 / Vilken klubb?

LM och EL: Tennis Club du Mas, Perpignan

5 / Din partner?

LM: Vi började tillsammans ... naturligtvis eftersom vi redan spelar tillsammans som ett lag i tennis, tyvärr är möjligheterna att träna tillsammans sällsynta.

EL: Med Line började vi göra lokala turneringar från början, vi dra nytta av vår erfarenhet av tennislagsmatcher; och hur som helst, det är bäst!

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

LM: Det var bara 3-lag registrerade ... inklusive ett nybörjarteam. Det är synd, vi hoppas kunna möta mer motstånd nästa år.

EL: Kvalifikationerna tillbringades en dag på Grand Stade i Saint-Cyprien
7 / Ambitioner och prognos för finalen

LM: Gå så långt som möjligt naturligtvis !! Ta tillbaka koppen 🙂

På längre sikt skulle jag vilja ha chansen att träna och gå vidare för att delta i internationella turneringar! Jag känner väldigt få tjejer för närvarande i padlen ... och jag är rädd för alla eftersom jag vet att det är mycket starkare än oss.

EL: För dessa sista steg hoppas vi gå så långt som möjligt och framför allt för att ha kul! Personligen känner jag inte de andra lagen eftersom det är 1er tiden jag gör en turnering utanför ligan Languedoc-Roussillon, jag brukar göra turneringar / matcher lag på andra sidan gränsen , i Spanien.

8 / Meddelande för motståndare

LM: OBS, här är vi. !

languedoc pojkar

1 / Fitness trail

Jean Pascal PELLICER (JPC): Till skillnad från många padellspelare är min tenniskarriär nästan obefintlig eftersom jag kommer från rugby och skidåkning. I rugby valdes jag ut i landslaget, på juniornivå, när jag spelade på USAP. I alpint skidåkning, regionalmästare flera gånger och 4ème i mästerskapet i Frankrike junior i slalåm och nedförsbacke.

Erwan NICOL (EN): Ung jag övade tennis och ping-pong och gick sedan till volleyboll, som jag övade på professionell nivå. Därefter tog jag tennis och började padeln, i 2013.

2 / Upptäckten av Padel

JPC: 3 år sedan kommer nu att spela en squashspel på tennisklubben i Mas de Perpignan.

SV: Jag upptäckte padlen tack vare min klubb som är djupt investerad i denna sport för två år sedan i Perpignan

3 / Erfarenhet och mål

JPC: Jag blev "beroende" på padeln, jag spelar nästan varje dag (aldrig mer än 3h). Perspektiv: förbättra uppenbarligen och särskilt njut av att slå katalanerna i söder.

SV: Min plats är den hos en person som glädjer sig först och vill utvecklas lite för lite.

4 / Vilken klubb?

JPC: I den fantastiska Mas-klubben i Perpignan

SV: Tennisklubb bondgård i Perpignan

5 / Din partner?

JPC: Vi började nästan samtidigt padeln, vi spelar inte alla turneringarna tillsammans eftersom vi försöker blanda lagen och utvecklas med andra spelare.

Varför honom? helt enkelt för att han är en bra kille och han är väldigt, väldigt hård! Jag föredrar att ha honom som lagkamrat snarare än som motståndare.

SV: JP är inte min vanliga partner, men han är en riktigt trevlig person som jag alltid tillbringar en god tid förutom att han är en passionerad och framgångsrik spelare.

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

JPC: På en dag gick allt bra för oss, i finalen hade vi en balanserad match mot 2 Kevin, som jag hälsar i förbigående. Här är vi i Lyon. Jag beklagar bara att min vän Alsina inte kunde kvalificera sig.

SV: Inget att rapportera, allt gick ganska bra.

7 / Ambitioner och prognos för finalen

JPC: Vi är konkurrenter med Erwan, vi kommer till Lyon för att hedra vår vackra region. Vi känner naturligtvis vissa motståndare, det finns mycket bra spelare, till exempel Carity / Halls.

SV: Att ha kul och utvecklas mot spelare från andra håll. Jag känner väldigt få spelare.

8 / Meddelande för motståndare

JPC: Var försiktig så att du inte tar en boll från Erwan i skinkan: den svingar!

SV: Att de bästa vinner

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Tidskrift. Stötande för alla ämnen i padelvärlden, han kommer tillbaka till många ämnen med ett alltid snyggt öga.