Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer att genomföra en daglig zoomning på en liga och dess representanter för de franska mästerskapen i padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  Languedoc Rousillon-ligan är under belägring.

languedoc flickor

1 / Fitness trail

Line MEITES (LM): Tennisspelare sedan jag var väldigt ung, jag stannade flera år innan jag tog upp racketen runt 23 år ... Jag passerade min BE 1: a sedan 2: a examen i Grenoble. Jag har undervisat i Toulouse sedan 2015, efter att ha tillbringat några år i Perpignan.

Emmelien LAMBREGTS (EL): Jag har spelat tennis i några år nu, nästan 38 år gammal, övertygande och regelbundet, några avbrott på grund av graviditet, andra på grund av skador. Klassificerad 4/6.

2 / Upptäckten av Padel

LM: Jag hade chansen att upptäcka den här sporten för nästan 15 år sedan, i Nice, då såg eller hade jag inte längre tillgång till i 10 år padel fram till en sommaraktivitet för upptäckt och initiering, i St Cyprien. Året därpå byggde TC du Mas en tomt för mitt största nöje!

EL: Sedan 2013 på TC du Mas i Perpignan.

3 / Erfarenhet och mål

LM: Jag har spelat regelbundet i tre år padel med olika manliga eller kvinnliga partners ... så snart mitt schema faktiskt tillåter !! Jag vill möta spelare oftare, för få tjejer spelar just nu. Vi måste ofta leka med pojkar; Jag tror att spelet är annorlunda mellan tjejer!

EL: Jag lämnade tennis till förmån för padel, vilket i mina ögon är en mycket rolig, vänlig sport tillgänglig för en stor publik!

4 / Vilken klubb?

LM och EL: Le Tennis Club du Mas, Perpignan

5 / Din partner?

LM: Vi började tillsammans ... naturligtvis eftersom vi redan spelar tennis tillsammans som ett lag, tyvärr är möjligheterna att träna tillsammans sällsynta.

EL: Med Line började vi göra lokala turneringar tillsammans från början, vi drar nytta av vår erfarenhet av lagtennis-matcher; och hur som helst, det är bäst!

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

LM: Det var bara 3 registrerade lag ... inklusive ett nybörjarteam. Det är synd, vi hoppas kunna möta mer motstånd nästa år.

EL: Kvalificeringen ägde rum under en dag på Grand Stade i Saint-Cyprien
7 / Ambitioner och prognos för finalen

LM: Gå så långt som möjligt förstås !! Ta tillbaka koppen 🙂

På längre sikt skulle jag vilja ha chansen att kunna träna och gå vidare för att delta i internationella turneringar! Jag känner väldigt få tjejer hittills i padel... Och jag fruktar alla, för jag vet att det finns mycket starkare än oss.

EL: För dessa sista etapper hoppas vi kunna gå så långt som möjligt och framför allt att ha kul! Personligen känner jag inte till de andra lagen eftersom det är första gången jag gör en turnering utanför Languedoc-Roussillon-ligan, jag är mer van vid att göra lagturneringar / matcher på andra sidan gränsen , i Spanien.

8 / Meddelande för motståndare

LM: Uppmärksamhet, här är vi. !

languedoc pojkar

1 / Fitness trail

Jean Pascal PELLICER (JPC): Till skillnad från många spelare från padel min tennisbakgrund är nästan obefintlig eftersom jag kommer från rugby och skidåkning. I rugby valdes jag till landslaget, i juniorer, när jag utvecklades på USAP. I alpin skidåkning, regionmästare många gånger och 4: e i franska juniormästerskapet i slalom och utförsåkning.

Erwan NICOL (EN): När jag var ung tränade jag tennis och bordtennis och gick sedan vidare till volleyboll, som jag tränade på professionell nivå. Jag tog sedan upp tennis igen och började padelI 2013.

2 / Upptäckten av Padel

JPC: Det har gått tre år nu, kommer att spela en omgång Squash på tennisklubben i Mas de Perpignan.

EN: Jag upptäckte padel tack till min klubb som är djupt investerad i denna sport för två år sedan i Perpignan

3 / Erfarenhet och mål

JPC: Jag blev ”beroende” av padel, Jag spelar nästan varje dag (aldrig mer än 3 timmar). Perspektiv: att förbättra mig självklart och särskilt att ha kul att slå katalanerna i söder.

EN: Min plats är en person som framför allt har glädje och vill gå framåt lite efter lite.

4 / Vilken klubb?

JPC: I den fantastiska Mas-klubben i Perpignan

EN: Tennis club le mas i Perpignan

5 / Din partner?

JPC: Vi började nästan samtidigt padel, vi spelar inte alla turneringar tillsammans eftersom vi försöker blanda lagen och utvecklas med andra spelare.

Varför han ? helt enkelt för att han är en bra kille och han slår väldigt, väldigt hårt! Jag föredrar att ha honom som lagkamrat snarare än som motståndare.

SV: JP är inte min vanliga partner, men han är en riktigt trevlig person som jag alltid har en bra tid med, förutom att vara en passionerad och framgångsrik spelare.

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

JPC: En dag gick allt bra för oss, i finalen hade vi en balanserad match mot de 2 Kevin, som jag hälsar i förbifarten. Här är vi i Lyon. Jag ångrar bara att min vän Alsina inte kunde kvalificera sig.

SV: Inget att rapportera, allt gick ganska bra.

7 / Ambitioner och prognos för finalen

JPC: Vi är konkurrenter med Erwan, vi kommer till Lyon för att hedra vår vackra region. Vi känner självklart några motståndare, det finns några mycket bra spelare, Carité / Salles till exempel.

SV: Att ha kul och spela mot spelare från andra håll. Jag känner bara väldigt få spelare.

8 / Meddelande för motståndare

JPC: Var försiktig så att du inte får en kula från Erwan i skinkorna: den svider!

EN: Må den bästa vinna

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Magazine. Stötande för alla ämnen i världen av padel, han återvänder till många ämnen med ett alltid krävande öga.