Jérôme Bécasset och Jean-Marc Herard kommer dagligen att zooma in på en liga och dess representanter för det franska padelmästerskapet i Padel Lyon Club (Padel Central). Ligan Tennis Val de Marne är under belägring.

valdemarne pojkar

1 / Fitness trail

Fabien VEBER (FV): Jag tränade fotboll från åldern 5 år till mina 25 år. Jag började tennis på 11 år och fick min bästa ranking (5 / 6) och statstenniscertifikatet för 21 år sedan.

Fabrice ORTIZ (FO): Min idrottsliga karriär är främst baserad på fotboll, tennis är för mig en sport av komplement och fritid.

2 / Upptäckten av Padel

FV: I september 2014 vid öppningen av Parkfutbol centrum av Servon.

FO: Jag upptäckte Padel 2009 i Alicante, Spanien, med vänner.

3 / Erfarenhet och mål

FV: Efter några veckors upptäckt spelar jag regelbundet sedan februari 2015. Padelen har nästan ersatt alla andra sporter som jag utövade. Mitt mål är att komma ikapp med Loic Le Panse (kvalificerad i ligan i Essonne).

FO: Min erfarenhet är begränsad till en spelare som tränade på padel under sin sommarlov, med några segrar i andra nivåer spanska turneringar. För närvarande har denna sport en viktigare plats än tidigare eftersom jag från och med nu kan öva den inte långt ifrån mitt hem och räknar med en grupp spelare på mycket bra nivå.

4 / Vilken klubb?

FV och FO: Parkfutbol Servon

5 / Din partner?

FV: Vi spelar tillsammans sedan februari 2015 eftersom det är den enda som har accepterat att spela med mig i början!

FO: Jag började spela med min partner i december 2014. Och valfrågan uppstod inte riktigt, den kom naturligtvis självklart. Våra spel har slutförts snabbt och det är ett nöje att spela med en partner som Fabien. Detta är den typ av person vi gillar att dela med den tredje halvan.

6 / Kurs under regionala kvalifikationer

FV: På en lördag med 8-lag

FO: Vi hade inte så mycket problem med att kvalificera mig med min partner. Jag tar tillfället i akt att tacka arrangörerna, Fabien Timbert från ligan i Val de Marne, men också Manu och Francisco Legret Parkfutbol i Servon.

7 / Ambitioner och prognos för finalen

FV: Slå de mindre kända och ta inte för stora slag mot referenser !! Jag känner några par, men fruktar inte! Mina favoriter: Haziza / Scatena

FO: Få ut det bästa och ha kul att spela mot bra lag. På längre sikt vill jag hjälpa till att utveckla denna sport på nationellt territorium, på teknisk eller kommersiell nivå. Jag känner till några lag i södra Frankrike tack vare några videor av nätet, och även paret Ruiz / Le Panse som kommer att representera Essonne. Jag är inte rädd för något men respekterar dem alla!

Logiskt sett bör vinnarna lämna en av ligorna i söderna, bestående av par mer konkurrenskraftiga och mer erfarna än nordens.

8 / Meddelande för motståndare

FV: Om du följer oss för en drink blir matcherna mer balanserade!

FO: Bra turnering och bra slutsteg alls.

valdemarne league

Referent: F. TIMBERT, utvecklingsrådgivare

1 / League League-förfaranden

1 kvalificeringsfas organiserad utanför 94-avdelningen (på Servon 77)

10 herrlag + 1 damlag. Låg deltagande. Det är nödvändigt att förtäta kommunikationen. De deltagande paren var glada

2 / Positionera ligan

I vår liga betraktas padelen som en kompletterande aktivitet för tennis, redan närvarande. Låt oss vara uppmärksamma på fenomenet konkurrens mellan de två aktiviteterna.

3 / Hjälp, åtgärder och kommande evenemang

Utveckla det regionala mästerskapet och tänka på andra kampanjer.

4 / Vem ska jag kontakta?

Ingen DTR för nu, jag är padeldomaren för ligan.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset är Paquito Navarro för laget Padel Tidskrift. Stötande för alla ämnen i padelvärlden, han kommer tillbaka till många ämnen med ett alltid snyggt öga.