Lahcen Seghiri är en 40-årig teknisk agent baserad i Montpellier. I år ger han sig in på ett atypiskt projekt: att göra 100 turneringar på mindre än ett år.

"De padel har blivit ett beroende"

"Det var en vän som presenterade mig för padel, mot slutet av 2022. Jag fastnade direkt och det blev ett beroende. Jag började med turneringar två månader efter att jag började träna.

Idag är jag licensierad till My Center Palavas-klubben.”

Ett år för 5 000 €

”Jag försöker organisera mig för att hantera tiden eftersom det kan bli komplicerat. Jag spelar på helger, eftermiddagar och kvällar. Jag jonglerar med jobb, familjeliv och padel.

Jag var fortfarande tvungen att organisera mig. Jag hade redan en budget tillägnad sport. Lyckligtvis eftersom priserna snabbt kan stiga. Mellan resor, registreringsavgifter, måltider... du måste räkna med 5 000 euro för året!”

Flera modeller

"Jag hämtar mycket inspiration från spelare i min klubb. Jag gillar Valentin Durand och Baptiste Delvienne, kungen av P500. Jag tycker att vi har väldigt bra franska spelare, jag älskar Benjamin Tisons spel.

På den internationella sidan, vem kunde inte beundra spelare som Tapia och Coello?!”

En utmaning

"Totalt har jag spelat 104 turneringar sedan den 28 december. Ärligt talat, jag tänkte inte göra det. Jag fastnade precis. Jag fick höra att det var nästan omöjligt att göra 100 turneringar på 9 månader. Jag såg det som en utmaning och jag gick för det.

Jag har haft ett tjugotal partners sedan starten av mina turneringar, mina bästa resultat är säkerligen segrarna från P250 och flera P100.

"Jag planerar att avsluta året starkt genom att försöka nå 140 turneringar. Mitt nästa mål för slutet av året är att komma in bland de 1 000 bästa!”

Amance Redondy

Blev ett fan av padel, jag tänker hålla dig uppdaterad med alla nyheter padel ! Vi ses snart i backen!