Padel Magazine - Ruben Castilla tillåter oss att se bortom, genom att förklara fördelarna med denna sport för funktionshindrade idrottare ... Att upptäcka det på en padelbana, upptäck vårt fotoalbum och våra videor på vår facebook-sida.

Padel Tidskrift: Hej Ruben, du är en berömd padelspelare med ett handikapp, kan du berätta din historia om padel ...

Ruben Castilla: Först och främst heter jag Ruben Castilla, jag är en professionell padellspelare i Handisport sedan nu 5 år. Jag är en spelare som spelar till vänster. Jag är mycket bekant med racketsporter som tennis och det hjälper mycket. Idag med min lagkamrat Oscar Ageo är vi världens främsta. Det visar att även med funktionsnedsättningar, även med benproblem, kan vi utöva sporten, ha kul och bli mäktiga.

Padel Tidskrift: Du förklarade för mig att padel var en sport som hjälpte dig personligen, varför?

Ruben Castilla: Enormt hjälper padelen inte bara dig fysiskt, att reparera dig, utan den hjälper dig också i vardagen, den hjälper dig också på social nivå. Tack vare min nivå har jag också ett internationellt liv. Jag har möjlighet att spela med människor utan funktionshinder. För mig gör det möjligt för mig att vara mycket mer operationell. Med padeln har jag allt du behöver.

Padel Tidskrift: Ändå spelade du inte padel mycket före din olycka?

Ruben Castilla: Jag tränade på paddla före min olycka och var faktiskt inte så illa och jag var definitivt bättre. Men med mina nuvarande förmågor har vi kommit till att bli antalet Spanien.

Padel Tidskrift: Så vi kan ha kul och spela tillräckligt bra padel?

Ruben Castilla: Ja, det är naturligtvis möjligt. Men det kommer att träna för att få en nivå som låter dig spela bra. Men ja, det är en lätt sport, tillgänglig. Men det är en sport som vi måste testa, eftersom det finns sådan kommunikation i denna sport, det hjälper till att fortsätta och förbättra i denna sport.

Padel Tidskrift: Tidigare sa du till mig att det fanns en mycket social aspekt i padel, kan du förklara dig själv?

Ruben Castilla: Socialt sett kan padeln föra många saker till människor, hjälpa dem att göra sig själva eller göra om sig själva. Padelen är ett spel, vi spelar med och mot människor. Det är väldigt intressant. Med 4 personer är det uppenbarligen mycket mer intressant än att spela ensam. Att vara 2, att spela med någon i ett litet utrymme ger många positiva saker. Du kan också spela med din familj, din fru, dina barn, dina vänner ... Detta är mycket viktigt och gör skillnaden med andra sporter svårare att komma åt. Vi luktar inte illa, tvärtom. Det är en aktivitet som görs i en grupp. Det är väldigt givande.

Padel Tidskrift: Du spelar padel med din familj som om handikappet inte längre fanns ...

Ruben Castilla: Vi är två som ska spela mot två andra människor. Det gör 4, och så det gör det möjligt att träffa många människor, att träna med sin familj. Handikappet försvinner. Och som en påminnelse har vi rätt i spelet med två returer som ytterligare förbättrar flytbarheten i spelet. Det finns tusen anledningar att gå in på padeln för icke-funktionshindrade eller funktionshindrade.

Franck Binisti - Padel magazine

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.