Padel Magazine - Ruben Castilla tillåter oss att se bortom, genom att förklara för oss fördelarna med denna sport för funktionshindrade idrottare ... Att upptäcka det på ett spår av padel, upptäck vårt fotoalbum och våra videor på vår facebook-sida. 

Padel Magazine : Hej Ruben, du är en berömd spelare av padel med funktionshinder, kan du berätta din historia om padel.

Ruben Castilla: Först heter jag Ruben Castilla, jag är en padel handikappad idrottsproffs i 5 år nu. Jag är en spelare som spelar särskilt till vänster. Jag känner racketsporter som tennis bra och det hjälper mycket. Idag med min lagkamrat Oscar Ageo är vi världens främsta. Det visar att även med funktionshinder, även med benproblem, kan vi utöva denna sport, ha kul och bli effektiva.

Padel Magazine : Du förklarade för mig att padel var en sport som hjälpte dig personligen, varför?

Ruben Castilla: Mycket mycket padel hjälper dig inte bara fysiskt, att reparera dig själv, men det hjälper dig också i vardagen, det hjälper dig också socialt. Tack också till min nivå, jag har ett internationellt liv. Jag har möjlighet att leka med människor utan hinder för handikapp. För mig, The padel gör att jag kan vara mycket mer operativ. Med padel, jag har allt jag behöver.

Padel Magazine : Ändå spelade du inte mycket padel innan din olycka?

Ruben Castilla: Jag tränade före min olycka padel och faktiskt inte så illa och jag var definitivt bättre. Men med min nuvarande förmåga har vi blivit nummer ett i Spanien.

Padel Magazine : Så vi kan ha kul och spela bra padel snabb nog ?

Ruben Castilla: Ja det är naturligtvis möjligt. Men det krävs träning för att skaffa en nivå som låter dig spela bra. Men ja det är en lätt sport, tillgänglig. Men det är en sport som vi måste försöka, eftersom det finns sådan kommunikation i den här sporten, att det hjälper till att fortsätta och förbättra i denna sport.

Padel Magazine : Tidigare sa du till mig att det fanns en mycket social aspekt i padel, kan du förklara dig själv?

Ruben Castilla: Socialt padel kan ge många saker till människor, hjälpa dem att bli gjorda eller att göra om. De padel är ett spel. Vi spelar med och mot människor. Det är väldigt intressant. Med 4 personer är det uppenbarligen mycket mer intressant än att spela ensam. Att vara 2, spela med någon i ett trångt utrymme ger många positiva saker. Du kan också leka med din familj, din fru, dina barn, dina vänner ... Det är mycket viktigt och gör skillnad med andra sporter som är svårare att komma åt. Vi luktar inte illa, tvärtom. Det är en aktivitet vi gör i en grupp. Det är mycket givande.

Padel Magazine : Du spelar med din familj på padel som om handikappet inte längre fanns ...

Ruben Castilla: Vi är två som spelar mot två andra personer. Det är 4, så det gör att du kan träffa många människor, träna med din familj. Handikappet försvinner. Och som en påminnelse har vi rätt till det två-rebound-spelet som ytterligare förbättrar spelets flytbarhet. Det finns tusen skäl att engagera sig i spelet. padel för icke-handikappade eller handikappade.

Franck Binisti - Padel Magazine

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.