Sedan några månader Lea Godallier har försvunnit från spåren av padel Och detta av en bra anledning, sedan Franska nummer 2 blev precis mamma.

Fyra månader efter att ha lämnat sluttningarna av padel, den infödda tahitianen planerar att återgå till tjänst. Vi får dock vänta några månader till för att hitta Léa Godallier på banorna. Den senare berättar mer om det!

Nyheter sedan dess upphörande

Det går bra för dig. Jag har aldrig varit så uppfylld. Det här kanske låter dumt, men att få barn är det vackraste som kan hända. Familjelivet går väldigt bra och vi hittade snabbt vår rytm med Baptiste.

Vi har ett bedårande barn. Jag behöver inte ens arbeta med tålamod och mentalitet, för nu är allt väldigt enkelt.

En återkomst snart?

Operationen "Återerövra” har ännu inte lanserats eftersom jag födde för bara två och en halv vecka sedan. Jag gjorde kejsarsnitt så det tar tid för det att läka. Dock, Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka på planen, även om det finns flera saker jag måste göra först för att kunna återgå till 100%. Särskilt fysiskt sett måste vi göra saker i ordning.

Jag ska köra magmuskler, simma, cykla, springa och sedan komma tillbaka på land lite i taget. Jag behöver inte skynda mig. jag har målet att återvända till P2 i Bordeaux, hemma, i mitt land, men Jag ska ta hand om min kropp.

Någon idé om en partner för hans återkomst?

Att hitta en partner är inte bara komplicerat när du tar en paus, även när du spelar, det är svårt. När det sker en förändring bland världspremiärerna skapar det oundvikligen ett "dominoeffekt” på paren bakom.

Jag har valt att inte söka för tillfället, för att se vad som händer i de första turneringarna. Och sen också se hur jag mår. Så, innan jag börjar leta efter en ny partner, Jag ska fokusera på mig själv de första veckorna.

En ny förening med Alix Collombon?

Jag såg att Alix och Jess [Ginier] ska spela tillsammans i en turnering. Kommer Alix och jag att göra samma sak? Det är inte omöjligt att vi spelar tillsammans igen, men jag tror inte att det kommer att hända i Bordeaux. Hon har hans projekt med Julieta Bidahorria och jag hoppas för hennes skull att det ska gå bra och att denna förening håller så länge som möjligt.

Att spela med en fransk spelare är inte en del av mina planer, Jag har 2/3 idéer om spanska spelare men ingenting är hugget i sten. Det är så många förändringar, så många överraskningar, att inget är fixat.

Léa Godallier collombon

Två spelare med stor lucka i rankingen, en åsikt?

Jag tycker att det är häftigt att en association är möjlig mellan två personer som har stor poängskillnad. Dessa är fortfarande speciella fall.

Där kommer Alix att spela med Jess som har liten erfarenhet jämfört med henne. Å andra sidan vet vi att Julieta ännu inte är 100% redo, så för att undvika att förlora en turnering, Jag skulle ha gjort samma sak som Alix. Jag skulle ha valt någon jag känner utantill och som jag kommer riktigt bra överens med.

Jag tycker att det är ett bra val, om det är en "ett skott". Så ja, på ett sätt le padel är en sport för sig. Det här är den goda sidan av padel att tillåta en association mellan två spelare som har så stor skillnad i poäng: du kan få erfarenhet tillsammans med en tjej som har mycket av det.

Dess ambitioner för 2024

Jag har egentligen inga ambitioner vad gäller ranking. Mitt mål blir verkligen att återvända till 100% på det fysiska planet och hitta ett stabilt projekt med en annan spelare. Därifrån kan jag sätta upp ett mål för mig själv.

Jag sätter inga gränser för mig själv. I år ska jag spela en halv säsong så jag tar vad som helst.

Mitt program, från Bordeaux, kommer att vara att följa den klassiska kalendern, som jag kommer att lägga till några FIP:er för att komma tillbaka till rytmen, speciellt i början!

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.